HUMANOST NA DELU: Fudbalski asovi danas u Užicu u Utakmici za život

fudbal-lopta-fudbalska

Humanitarna fudbalska utakmica u kojoj će učestvovati timovi Milovana Rajevca i Radovana Ćurčića biće održana danas u Užicu, a novac od prodaje karata namenjen je kupovini najmodernijeg ultrazvučnog aparata sa dve sonde za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju koji bi uskoro trebalo da bude otvoren pri Opštoj bolnici u Užicu.

Zoran Njeguš i Ljubinko Drulović biće kapiteni timova u kojima će izmedju ostalog igrati Radiša Ilić, Milan Jovanović, Milivoj Vitakić, Damir Kahriman, Darko Belojević, Milovan Milović, Filip Kasalica, Milojko Pivljaković, Mirko Poledica, Boban Dmitrović, Aleksandar Simić, Ivica Jaraković, Miodrag Pantelić, Damir Čakar, Dževad Prekazi, Slobodan Krčmarević i Miloš Djelmaš.

Publika će imati priliku da vidi i one koji su učestvovali u stvaranju istorije Slobode iz Užica, medju kojima su Milovan Djorić, Željko Berić i Hajrudin Rovčanin, kao i fristajl fudbalera Nikolu Miloševića.

Fudbalski meč koji počinje u 18.00 sati, organizuju humanitarac Jovan Simić i Grad Užice, Exit fondacija, udruženje Roditelj i humanitarni aktivista i heroj akcije „Bitka za bebe“ Zoran Milovanović.

Aktiviran je i humanitarni SMS broj 3331 za sve operatere, na koji će gradjani cele Srbije moći da doniraju sredstva, rekao je agenciji Beta Simić i izrazio nadu da će akcija privući ljude spremne da se udruže radi višeg cilja.

„Nadam se da ce se to dogoditi, a organizovanjem utakmice u Užicu bila nam je želja da se humanitarne akcije organizuju i van Beograda i da se pomaže svima kojima je pomoć potrebna“, rekao je Simić koji je prošle godine zajedno sa NURDOR-om na stadionu Partizana organizovao veliki fudbalski spektakl „Asovi za decu“.

Zahvaljujući toj utakmici u kojoj su se sastali timovi Radomira Antića i Bore Milutnovića, predvodjeni kapitenima Dejanom Stankovićem i Predragom Mijatovićem, prikupljeno je više od 120.000 evra za izgradnju kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu.

Beta