ZVEZDA NOVI-STARI ŠAMPION ABA LIGE: Crveno-beli počistili Cedevitu i čekirali kartu za Evroligu!

Košarkaši Crvene zvezde večeras su treći put uzastopno osvojili trofej u Jadranskoj ligi, pošto su u finalnoj seriji regionalnog takmičenja pobedili Cedevitu sa 3:0.

Crveno-beli su u četvrtak uveče u trećoj utakmici u Zagrebu trijumfovali sa 77:61 (22:18, 24:21, 19:9, 12:13).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dion Tompson sa 14 poena, dok je Marko Simonović postigao 13, a Nejtan Volters dodao je 11. U ekipi Cedevite istakao se Toni Katić sa 12 poena, dok je Rašad Džejms dodao devet, a Marko Tomas ubacio je osam.

Zvezda je osvajanjem Jadranske lige izborila plasman u Evroligu i to će joj biti peta godina uzastopno u najjačem evropskom takmičenju.

Zvezda je silovito počela meč, pa je poenima Kuzmića, Lazića i Mitrovića povela sa 8:0, a seriju crveno-belih je posle tri minuta igre prekinio Žganec.

Beogradski tim je čuvao prednost sve do dva i po minuta do kraja prve četvrtine, kada je Cedevita serijom 7:0 stigla do izjednačenja 14:14. Izabranici Dejana Radonjića su na prvi odmor otišli s prednošću od četiri poena, a tu deonicu „zatvorio“ je Volters poenima uz zvuk sirene.

Cedevita je u drugoj četvrtini zahvaljujući, pre svega, šutu za tri poena uspela da stigne do prvog vodjstva na utakmici (31:28), ali je Zvezda vrlo brzo odgovorila sjajnom serijom od 13:0.

Beogradski klub je na poluvreme otišao sa sedam poena prednosti, a tu prednost je na početku treće četvrtine dodatno uvećao Dženkins 53:39.

Crveno-belu su nastavili u istom ritmu, povećavali su prednost tokom treće četvrtine, da bi ona na početku poslednje deonice iznosila velikih 20 poena.

Bek crveno-belih Čarls Dženkins proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne serije plej-ofa Jadranske lige. On je na poslednje tri utakmice prosečno postizao 14,6 poena, uz 5,6 asistencija i 3,6 skokova.

Beta