BURNA UTAKMICA U HUMSKOJ: Prekidi, crveni kartoni, penal i na kraju preokret Partizana protiv Radnika (VIDEO)

Fudbaleri Partizana pobedili su danas Radnik na svom stadionu posle preokreta sa 2:1, u prvoj utakmici 29. kola Super lige Srbije.

Golove za Partizan dali su Marko Janković u 53. i Uroš Djurdjević u 78. minutu iz penala, dok je strelac za Radnik u 18. bio Nemanja Arsenijević.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 70 bodova, tri manje od prvoplasirane Crvene zvezde koja svoj meč 29. kola igra sutra. Radnik je 13. sa 24 boda.

U prvom poluvremenu uglavnom su napadali fudbaleri Partizana i imali loptu u svom posedu, ali za 45 minuta nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku. Radnik je, na drugoj strani, čekao šanse iz kontranapada i greške igrača domaće ekipe.

Takvu jednu priliku dobili su 18. minutu kada su i poveli sa golom Nemanje Arsenijevića. Nemanja Miletić je centaršut s leve strane izbio samo da ivice kaznenog prostora, a loptu je potom stigla do Arsenijevića koji je lako savladao Filipa Kljajića.

Parizan je ofanzivno krenuo i u nastavak meča, ali je za razliku od prvog poluvremena uspeo da postigne gol. Janković je u 53. minutu postigao lep gol iz voleja sa desetak metara.

Samo tri minuta kasnije crno-beli su mogli potpuno da preokrenu rezultat, pošto su u jednom napadu imali dve šanse. Prvo je Nebojša Kosović pogodio stativu, a potom je u nastavku akcije Leandro Tavamba šutirao pored gola iz dobre pozicije.

Radnik je u 76. minutu ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Fransis Kjeremeh dobio drugi žuti karton.

U istom minutu Miloš Milovanović je u šesnaestercu srušio Bojana Ostojića, a sudija Srdjan Obradović je pokazao na penal. Siguran izvodjač bio je Djurdjević.

Radnik nije pošao ni sa centra posle primljenog gola, a posao Surduličanima dodatno je otežao Aleksandar Gojković koji je zbog prigovora zaradio drugi žuti karton. Domaća ekipa je do kraja meča mogla i ubedljivije da slavi, ali rezultat se nije menjao.

Utakmici u Humskoj prethodila je masovna tuča dve grupe navijača ispred stadiona.

Incidenata je bilo i na samom stadionu. Prvo je na južnoj tribini u finišu prvog poluvremena došlo do komešanja, ali se sve brzo smirilo, da bi potom u drugom poluvremenu izbila tuča na istočnoj tribini. Hitna pomoć je u više navrata intervenisala.

Crno-beli u narednom, poslednjem kolu regularnog dela sezone gostuje Novom Pazaru, dok Radnik dočekuje Vojvodinu.

Beta

FOTO: FK Partizan