ADIO ŠPANIJA, SRBIJA JE U POLUFINALU: Troicki i Zimonjić posle preokreta doneli odlučujući treći poen!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Dejvis kupa, pošto je posle dubla došla do nedostižnih 3:0 u pobedama protiv Španije.

Treći bod Srbiji je doneo dubl, pošto su Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobedili Marka Lopesa i Pabla Karenja Bustu sa 3:2 u setovima (6:4, 6:7, 6:0, 4:6, 6:2).

Dan ranije je Novak Djoković pobedio Alberta Ramos-Vinjolasa, a potom je Viktor Troicki savladao Pabla Carenja Bustu.

Protivnik Srbije u polufinalu biće reprezentacija Francuske, koja je posle drugog dana povela sa 3:0 u duelu sa Velikom Britanijom.

TOK MEČA:

Španci su uspeli da osvoje prvi set. Napravili su jedini brejk u ovom delu igre, a onda bez problema priveli set kraju, i sa 6:4 stigli do vođstva od 1:0. Viktor i Nenad su imali nekoliko brejk šansi u ovom setu, ali nijednu nisu uspeli da iskoriste.

U druugom setu viđena je velika borba. Ponovo su Busta i Lopez prvi stigli do brejka, u sedmom gemu. Ipak, u narednom gemu srpska kombinacija pravi ribrejk i tako se u potpunosti vraća u set. Do kraja su teniseri čuvali svoje servis gemove, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. U 13. gemu Španci su prvi napravili mini-brejk, posle kojeg su poveli sa 3:2. Troicki i Zimonjić uzvraćaju sa kamatom, uzimaju četiri poena u nizu i kasnije bez problema stižu do 7:4 i izjednačenja u setovima.

Srpski dvojac je odigrao izvanredan treći set. Troicki i Zimonjić su brzo i lako demolirali svoje rivale, kojima nisu dozvolili nijedan gem. Vića i Ziki su napravili čak tri brejka u ovom setu, a na svoj servis su izgubili svega tri poena, pa su posle samo pola sata igre stigli do 6:0 i preokreta.

Četvrti set doneo je neizvesnu borbu. Brejkova nije bilo sve do same završnice. Španci su vodili sa 5:4, a zatim su pravo niotkuda sa nulom oduzeli servis Viktoru i tako stigli do izjednačenja u setovima, 2:2.

Srpski dubl u petom setu nije dozvolio nikakvu neizvesnost. Viktor i Nenad su na samom startu napravili brejk, a onda su do kraja seta još jednom oduzeli servis rivalima, pa su bez puno muke došli do 6:2 i velike pobede, kojom je Srbija otišla u polufinale!

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!