KRIVO MU JE: Vujošević se u emotivnoj poruci izvinio navijačima BiH

dusko-vujosevic-bih-partizan-kk

Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević u emotivnoj poruci izvinio se danas svim ljubiteljiam košarke u toj zemlji što nije mogao da dodje u Sarajevo na predstavljanje i dodao da će pružiti svoj maksimum u obavljanju te funkcije.

„Dragi ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini, žao mi je što u ovom svečanom trenutku objavljivanja dogovora izmedju KS BiH i mene o preuzimanju selektorske dužnosti nisam u mogućnosti da budem sa vama. Imam svoje obaveze koje hoću da završim, a radujem se našem susretu u Sarajevu“, rekao je Vujošević u saopštenju dostavljeno agenciji Beta.

Vujošević je nedavno imenovan za selektora Bosne i Hercegovine i za danas je bilo planirano njegovo zvanično predstavljanje u Sarajevu, ali on nije bio u mogućnosti da dodje zbog obaveza u francuskom prvoligašu Limožu.

„Bosna i Hercegovina je važan deo moga života, moga rada, moga bavljenja sportom i neraskidiv deo onih mojih uspomena, bez kojih bi moj život bio siromašniji. Ako je dopušteno da se poslužim rečima moga prijatelja Sinana Gudževića, Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca, a srce toga srca je grad Sarajevo“, rekao je crnogorski trener.

On je naveo da je „uvek sa radošću dolazio u Sarajevo“, za koji kaže da je bio „jedan od najlepših gradova za susrete u Jugoslaviji“, čiji nestanak je za njega bilo „jako bolan“.

„Reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzimam sa radošću i sa nadom da ću njenu košarku poboljšati tako da će se ekipa kvalifikovati za velika takmičenja. Radost i nada su dve stvari koje su presudno vodile moju odluku da se prihvatim selektorskog posla. Za taj posao imam i kvalifikacije i iskustva. Sve ću učiniti da ekipu koju budem vodio poboljšam i takmičarski načinim stabilno pobedničkom“, rekao je nekadašnji trener Partizana.

Vujošević je rekao da da BiH ima talentovane igrače, sa kojima će pokušati da „u viteškom igranju pobedi svaku reprezetaciju“.

„Znam da u životu postoji reciprocitet ljubavi, mržnje, entuzijazma i drugih strasti, ali ja verujem da ce igrači prepoznati moju energiju i da će se svi na isti način odazvati pozivu da igraju za reprezentaciju. Zahvalan sam Košarkaskom savezu Bosne i Hercegovine što je odabrao mene. Ja ću uciniti sve da radom i rezultatima obradujem ljude koji su me izabrali i da obradujem sve poklonike košarke, kojima je Bosna i Hercegovina draga“, rekao je Vujošević.

On je dodao da u BiH dolazi da predstavlja samog sebe i da na „politička opanjkavanja i olajavanja“ ne želi da se osvrće.

Beta