KALKULACIJE IH NE ZANIMAJU: Evo šta kažu trener i košarkaš Bamberga o meču sa Darušafakom!

Trener košarkaša Bamberga Andrea Trinkijeri rekao je da će njegova ekipa uraditi sve da pobedi Darušafaku, čime bi pomogla Crvenoj zvezdi na putu ka četvrtfinalu Evrolige.

– Darušafaki je potrebna pobeda da bi ostala u trci za plej-of, biće veoma teško. Predvodi ih Blat, dobar trener, i kvalitetni igrači poput Vonamejkera, Klajburna i Vilbekina. Ističu se u skoku, posebno u ofanzivnom, moraćemo da se borimo za svaku loptu – rekao je Trinkijeri u najavi utakmice.

Najbolji košarkaš Bamberga Nikolo Meli istakao je da maksimalno ozbiljno dočekuje turski tim.

– Biće veoma teško, oni jure mesto u četvrtfinalu. Želimo da odigramo na pravi način, budemo ozbiljni i u stilu završimo Evroligu na domaćem terenu – rekao je Meli.

Crveno-beli bi u slučaju pobede Bamberga u sutrašnjem meču u Nemačkoj, dan kasnije protiv UNIKS-a imali priliku da kolo pre kraja obezbede mesto među osam najboljih u Evropi.

U slučaju da Darušafaka slavi, meč crveno-belih i ruskog kluba biće lišen rezultatske neizvesnosti, pošto će odluka o poslednjem učesniku plej-ofa elitnog takmičenja pasti u direktnom sudaru dva tima u Istanbulu naredne sedmice.

Tanjug