MATIĆ: U Gruziji smo bodove uzeli srcem, a ne igrom!

Fudbaler Srbije Nemanja Matić rekao je da je njegova reprezentacija „pokazala zube“ u Tbilisiju i srcem pobedila Gruziju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Pokazali smo zube. Na ovakvom terenu se ne uzimaju bodovi kroz igru, već samo srcem. Veoma smo zadovoljni sa tri boda. Spremni čekamo sledeću utakmicu, možda i najvažniju u ovim kvalifikacijama“, rekao je Matić novinarima u Tbilisiju.

Srbija je ostvarila treći trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je u petak posle preokreta pobedila Gruziju sa 3:1 i tako izbila na prvo mesto Grupe D.

Matić je naveo da je njegova ekipa igrala slabo i neorganizovano u prvom poluvremenu, ali da je u nastavku sve došlo na svoje.

„Prvo poluvreme smo igrali veoma slabo, malo neorganizovano. Slabije smo se branili, a oni su iskoristili našu grešku. Imali smo sreće da ne primimo još jedan. Bili su bolji u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Imao sam osećaj da možemo da se vratimo, samo je bilo potrebno da spustimo loptu. Ona nije slušala, tehnički nismo bili na nivou“, kazao je vezni fudbaler Čelsija.

On je istakao da mu nije žao što naredna utakmica protiv Velsa nije uskoro, već tek u junu i pozvao je publiku da pruži podršku reprezentaciji na tom susretu, koji će biti igran u Beogradu.

„Treba dobro da se odmorimo i spremimo za Vels. Pozivam sve ljude jer nas čeka najvažnija utakmica. Do sada je utakmica protiv Gruzije bila najvažnija jer je bila sledeća, ali duel sa Velsom je svakako najvažniji u kvalifikacijama. Ako pobedimo, mislim da smo veoma blizu Rusije“, rekao je Matić.

Njegov saigrač Nikola Maksimović je kazao:

„Treba da zahvalimo Bogu što nismo primili drugi gol i što utakmica nije otišla u drugom smeru. To su situacije koje nam se ponavljaju, iz individualnih grešaka primamo golove na samom početku, čime protivnik dobije na samopouzdanju. Bilo je i posle toga mnogo grešaka, i maltene da završimo utakmicu ako primimo još jedan gol“, kazao je Maksimović.

Po njegovim rečima, psiha igrača je najbitnija, a njegova ekipa je i posle primljenog gola nastavila da greši i protivniku pruža šanse, što je nedopustivo.

On je rekao da je još rano za prognoze koliko je Srbija blizu plasmanu u Rusiju, ali da je na dobrom putu.

„Rano je. Ima još mnogo da se igra. Na dobrom smo putu. Možemo da budemo zadovoljni samo sa tri boda, a igrom ne. Nismo imali mirnoću i bilo je grešaka. Moramo dobro da analiziramo ovu utakmicu. Gledaćemo svaku narednu utakmicu, ne možemo daleko jer je završen tek prvi kruz. U dobroj smo poziciji, treba da nastavimo da pobedjujemo, a igra će doći“, rekao je Maksimović.

Srbija posle pet kola ima 11 bodova, koliko i drugoplasirana Irska, a potom slede Vels i Austrija sa po sedam, Gruzija sa dva i Moldavija sa jednim bodom.

Naredni rival reprezentaciji Srbije biće Vels, u utakmici koja će se igrati 11. juna na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

Beta