CRNO-BELO VEČE U PIONIRU: Hečer košem u poslednjim sekundama utakmice izborio Partizanu majstoricu! (VIDEO)

partizan-hecer-kk

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Cedevite sa 74:73 (20:13, 19:21, 17:17, 18:22) i tako izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige.

Odlučujuća, treća utakmica ovog duela igraće se u Zagrebu 1. aprila.

Junak srpskog vicešampiona bio je sjajni Vil Hečer koji je u poslednjim sekundama utakmice pogodio šut za pobedu svog tima!

Partizan je bio u vođstvo skoro čitavih 40 minuta. Nošeni sjajnom podrškom publike momci Aleksandra Džikića igrali su veoma borbeno u odbrani.  Crno-beli su na poluvreme otišli sa +5, 39:34. Nastavio je naš tim sa dobrom igrom i u nastavku utakmice. Ubrzo je Partizan stigao do maksimalnih +10. Ipak, Cedevita pravi veliku seriju i stiže do izjednačenja 45:45. Domaći tim se ubrzo konsolidovao, pa je do kraja perioda Partizan ponovo stekao prednost od pet poena razlike, 56:51. U poslednjih 10 minuta viđena je velika borba, crno-beli su i dalje vodili, ali nikako nisu uspevali da se odlepe na veću razliku. Pred poslednjih 40 sekundi srpski vodio je sa 70:65. Međutim, neverovatni Rajan Boutrajt vezuje osam poena, pa Cedevita po prvi put stiže do prednosti još od prve četvrtine, 73:72. Partizan je imao sedam sekundi za poslednji napad, Hečer je preuzeo odgovornost, sjajno se izborio za poziciju i pogodio šut vredan majstorice u Zagrebu

Upravo je Hečer bio najefikasniji u taboru crno-belih, Amerikanac je meč završio sa 23 poena, a pratili su ga Birčević sa 18 i Veličković sa osam.

U poraženom taboru najbolji je bio Rajan Boutrajt sa 18 poena.