PLAŠI SE ENGLESKOG ŠAMPIONA: Bufon ne bi želeo Lester u četvrtfinalu

Golman fudbalera Juventusa Djanluidji Bufon rekao je da ne bi želeo da igra protiv Lestera u četvrtfinalu Lige šampiona.

Juventus se sinoć plasirao u četvrtfinale Lige šampiona pošto je u revanš utakmici osmine finala pobedio Porto sa 1:0, golom Paula Dibale iz jedanaesterca. Crno-beli su ukupnim rezultatom 3:0 izbacili Porto.

Lester se plasirao u četvrtfinale ukupnom pobedom od 3:2 protiv Sevilje. Žreb za četvrtfinale obaviće se u petak u Nionu.

„Protiv koga ne bih voleo da igram? Protiv Lestera. Oni su opasan i strastven tim koji može da napravi probleme protivniku. Mogli bismo mnogo da izgubimo“, rekao je 39-godišnji Bufon, preneli su britanski mediji.

U žrebu će izmedju ostalih biti i osvajač 11 titula prvaka Evrope Real Madrid i petostruki evropski prvaci Barselona i Bajern Minhen.

Juventus je dvostruki evropski šampion, a kladionice ga smatraju četvrtfim favoritom za osvajanje Lige šampiona.

Dibala misli da Juventus može da osvoji trofej najelitnijeg evropskog takmičenja.

„Naravno da možemo da osvojimo Ligu šampiona. Prvi smo na tabeli Serije A, pobedili smo u prvoj utakmici polufinala Kupa, prošli smo u četvrtfinale Lige šampiona. Uz ovakav tim nemoguće je zamisliti da ne možemo da osvojimo trofej. Ima još jakih ekipa, ali imamo kvalitet i ono što je potrebno da osvojimo Ligu šampiona“, rekao je on.

„Želeo bih da igramo u finalu protiv Barselone“, dodao je Dibala.

Beta