GOLOVI NA SVE STRANE: Petarda Genka, poker Liona, remi u nemačkom derbiju!

Fudbaleri Genka pobedili su večeras u gostima Gent sa 5:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige Evropa, dok je Lion na svom terenu sa 4:2 bio bolji od Rome.

Genk je do prednosti stigao u 21. minutu golom Ruslana Malinovskog, da bi Gent izjednačio šest minuta kasnije preko Samjuela Kalua.

Gosti su do poluvremena postigli još tri gola i praktično već tada rešili utakmicu. Prvo je mrežu Genta u 33. minutu zatresao Omar Koli, da bi u 41. Mbvana Samata povisio na 3:1. U sudijskoj nadoknadi vremena Jere Uronen je doveo Genk do tri gola prednosti.

Gent je preko Kalife Kulibalija smanjio zaostatak u 61. minutu, a potom je Žeremi Perbe u 67. imao šansu da dovede svoj tim na samo gol zaostatka, ali nije iskoristio jedanaesterac.

Sve neoedoumice oko pitanja pobednika otklonio je Samata svojim drugim golom u 72. minutu.

Derbi večeri igran je u Francuskoj, gde su se sastali Lion i Roma. Na toj utakmici vidjena su dva preokreta i na kraju pobeda domaćina.

Lion je prvo poveo pogotkom Muktara Diakabija u osmom minutu, da bi Mohamed Salah 12 minuta kasnije doneo Romi izjednačenje.

Roma je do poluvremena uspela da preokrene i na pauzu ode s golom prednosti, pošto je Federiko Facio u 33. savladao Antonija Lopesa.

Lion je ipak u drugom delu meča uspeo da preokrene i dodje do bitnog trijumfa pred revanš.

Prvo je u 47. minutu Korentin Toliso doneo Lionu izjednačenje, a potom je Nabil Fakir u 74. doveo francuski tim do nove prednosti.

Aleksandr Lakazet je u sudijskoj nadoknadi vremena otklonio sve nedomucie oko pobednika, pošto je dobro reagova u šesnaestercu Rome nakon jedne odbijene lopte.

U ostalim utakmicama igranim večeras Selta ke sa 2:1 pobedila Krasnodar, dok su Šalke i Borusija Menhenglabah igrali nerešeno 1:1, a isti rezultat vidjen je na utakmici Olimpijakosa i Bešiktaša.

Revanš utakmice osmine finala Lige Evropa igraće se 16. marta.

Beta