NAJVEĆE ČUDO U ISTORIJI SPORTA: Spektakularna Barselona uradila nemogućeeeee! (VIDEO)

Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras pobedili Pari Sen Žermen sa 6:1 i nadoknadili 0:4 iz prve utakmice.

Barselona je u revanšu na svom stadionu vodila 3:0, potom je Edinson Kavani dao gol za PSŽ, ali je španski klub u finišu postigao nova tri pogotka, odlučujući u petom minutu nadoknade.

Luis Suares u trećem, Lajvin Kurzava autogolom u 40. i Lionel Mesi iz penala u 50. minutu bili su strelci za 3:0, a onda je Edinson Kavani u 62. smanjio rezultat.

Barseloni su tada bila potrebna tri gola da prodje, što je i učinila. Prvo je Nejmar u 88. i iz penala u 90. doveo svoj klub na samo korak od plasmana, a potom je španski klub napadao sa svim igračima, što se isplatilo.

Šesti, odlučujući gol za prolaz Barselone postigao je rezervista Serdji Roberto u petom minutu nadoknade vremena.

U četvrtfinale je prošla i nemačka Borusija, pošto je u revanšu u Dortmundu deklasirala Benfiku sa 4:0 i tako nadoknadila poraz od 1:0 iz prve utakmice.

Trostruki strelac bio je Pjer-Emerik Obamejang, koji je dao golove u četvrtom, 61. i 85. minutu. Pogodak je postigao i Kristijan Pulišić u 59.

Srpski fudbaler Andrija Živković igrao je od 74. minuta za Benfiku.

Beta