POZNATI PRVI ČETVRTFINALISTI: Bajern ponizio sramotni Arsenal, Real da digne spomenik za života Ramosu (VIDEO)

Fudbaleri Bajerna iz Minhena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u utorak uveče u Londonu pobedili Arsenal sa 5:1 u revanš meču osmine finala.

Ovo je Bajernu druga ubedljiva pobeda nad „tobdžijama“, pošto su i kod kuće pobedili sa 5:1, tako da su se u četvtrfinale plasirali ukupnim rezultatom 10:2.

Arsenal je odlično odigrao prvo poluvreme, koje je dobio 1:0. Vodeći gol postigao je Tio Volkot, koji je posle solo akcije prošao u desnu stranu šesnaesterca, a onda zakucao loptu pod prečku pored nemoćnog golmana Manuela Nojera.

Bajern je imao svoje šanse u prvom poluvremenu, a najbolju je propustio Robert Levandovski, koji je iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

Arsenal je u 53. minutu izgubio sve šanse, pošto je Loran Košćelni u svom šesnaestercu srušio Levandovskog, zbog čega je posle prigovora dobio crveni karton, a Bajernu je dosudjen penal. Levandovski je bio siguran izvodjač za 1:1.

Arsenal je posle toga potpuno pao, što je Bajern maksimalno iskoristio. Arjen Roben je u 68. minutu oteo loptu domaćoj odbrani na ivici šesnaesterca, prišao golu i mirno savladao golmana Davida Ospinu. Posle toga su se samo redjali golovi.

Daglas Kosta je u 78. minutu povisio na 3:1, a onda je Arturo Vidal u 80. i 85. minutu postavio konačnih 5:1.

Branilac titule Real je u prvom meču pobedio takodje 3:1, tako da je slavio sa 6:2 ukupno. Napoli je poveo, a Real je preokrenuo u drugom poluvremenu posle dve akcije Tonija Krosa i Serhija Ramosa posle kornera.

Napoli je odigrao odlično prvo poluvreme, koje je završio vodjstvom 1:0. Vodeći gol postigao je Dris Mertens u 24. minutu. Njega je sjajno proigrao Marek Hamšik, a napadač domaćih je u trku sa leve strane šutirao u suprotni ugao i savladao Kejlora Navasa.

Samo pet minuta kasnije Real je mogao da izjednači, ali je Kristijano Ronaldo posle solo prodora pogodio stativu. Mertens je u 38. minutu mogao da poveća prednost, ali je i on pogodio stativu.

Real je izjednačio u 52. minutu. Toni Kros je izveo korner sa leve strane, a Ramos je bio najviši u skoku i tako je završio školsku akciju za izjednačenje.

Samo pet minuta posle toga, isti dvojac je doneo preokret. Kros je izveo korner sa desne strane, Ramos je bio najviši u skoku, a loptu je usput zakačio Mertens i tako je doveo van domašaja golmana Pepea Reine, i Real je poveo 2:1.

Napoli se nije predavao, a oba tima imala su još nekoliko poluprilika do kraja, a Alvaro Morata je u nadoknadi vremena postigao gol za konačni rezultat.

U sredu se igraju još dva četvrtfinalna meča: Barselona Pariz Sen Žermen (0:4) i Borusija Dortmund Benfika (0:1).

Sledeće nedelje odigraće se preostale utakmice osmine finala: Juventus-Porto (2:0), Atletiko Madrid-Bajer Leverkuzen (4:2), Lester-Sevilja (1:2) i Monako-Mančester siti (3:5).

Žreb četvrfinala održaće se 17. marta.

Beta