POČELO JE: Svečano otvoreno Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici

beogradska-arena
Predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen svečano je danas u Beogradskoj areni otvorio kontinentalni šampionat u dvorani.

„Ovo takmičenje je najprestižnjie i najvažnije u našem kalendaru posle Evropskog prvenstva. Čast je održati ga u Beogradu. Srbija i Beograd imaju zančajno iskustvo u organizovanju sportskih dogadjaja. Evropska atletika je veoma zahvalna na vrednom radu. Svima želim puno sreće i da dožive zabavno i nezaboravno prvenstvo“, rekao je Hansen na ceremoniji.

Prvi čovek Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović kazao je da mu je veliko zadovoljstvo i čast zbog toga što je Beograd domaćin tog velikog takmičenja.

„Zahvaljujući izvanredmo, rezultatima naših atletičara, ‘kraljica sportova’ se u Srbiju vratila u punom sjaju. Atletičari postali sportski uzori mladima i uspesi koje su postigli, postavili su Srbiju na sportsku mapu sveta. Oni inspirišu i ujedinjuju“, kazao je Jevrosimović.

On je naveo da je Savez uložio maksimalne napore da se stvore uslovi za atletičare, zbog čega je u proteklih sedam godina izgradjeno 10 stadiona širom Srbije i dvorane u Beogradu.

Po njegovim rečima, Beograd je spreman.

„Izuzetna čast je to što je Beograd izabran. Za nas je trka već počela. Sa uzbu dočekujemo sportiste i posetioce i iskreno se nadamo da će im boravak ovde ostati u najlepšem sećanju. Učinićemo sve da se svi osećaju kao kod kuće i da ‘kraljica sportova’ dobije ono što joj pripada kraljevski tretman“, rekao je Jevrosimović.

Evropsko prvenstvo je počelo danas i trajaće tri dana.

Angažovano je oko 500 volontera, kojima je predsednik lokalnog organizacionog komiteta Slobodan Branković zahvalio što su „izrazili veliku želju da pomognu da takmičenje prodje besprekorno“.

Branković je izrazio uverenje da će Beograd 2020. godine organizovati i Svetsko dvoransko prvenstvo.

Beta