KRALJEVI DRAME: Fantastični Las Palmas ispustio 3:1 na Bernabeu, Ronaldo sa dva gola doneo bod Realu

Još jedna luda utakmica Real Madrida.

Ekipa Zinedina Zidana odigrala je 3:3 protiv Las Palmasa na Santijao Bernabeu, i može da bude veoma srećna što je uspela da iščupa bod.

Početak nije slutio na takav završetak. Madriđani su poveli golom Iska u osmom minutu, iz moguće ofsajd pozicije. Ipak, hrabri ostrvljani su do izjednačenja stigli već u desetom minutu, kada je Navasa savladao Tanasu. 1:1 je i rezultat kojim se završilo prvo poluvreme. Gosti su posle prvih 45 minuta imali više udaraca ka golu rivala nego Real, što se odavno nije dogodilo na Bernabeu. Svaka čast ekipi Las Palmasa, koja se nadigravala sa skupocenim rivalom.

Drugo poluvreme počelo je košmarno za šampiona Evrope. Bejl je u 47. minutu u roku od nekoliko sekundi dobio dva žuta kartona i isključenje sa utakmice. Samo devet minuta kasnije, Ramos pravi penal, a siguran sa bele tačke je bio Vijera, pa Las Palmas potpuno preokreće rezultat i vodi sa 2:1. Nije prošlo mnogo vremena, a Real je doživeo još jedan šok. U 59. minutu Kevin Prins Boateng povećava prednost Las Palmasa na 3:1. Real je od tog trenutka krenuo svim silama ka golu rivala, ali nikako nisu mogli da pronađu put do mreže sve do poslednjih nekoliko minuta. U 86. minutu posle jedne napucane lopte, Kasteljano igra rukom, a domaćin dobija penal, precizan sa kreča bio je Ronaldo, koji je smanjio rezultat na 3:2. Samo četiri minuta kasnije, posle kornera, Ronaldo je bio najviši u skoku, te je preciznim udarcem savladao Havija Varasa i doneo izjednačenje Realu. Do kraja utakmice šansi nije bilo, pa su oba tima morala da se zadovolje remijem.

Ovim bodom Real je ostao na drugoj poziciji i sada ima bod i utakmicu manje od vodeće Barselone. Las Palmas, koji je po prvi put izašao neporažen sa Bernabea, je trenutno na 12. poziciji.