LIGA EVROPE: Anderleht u 90. minutu rastužio Sankt Peterburg, APOEL izbacio Bilbao!

Od 19 časova odigrano je pet revanš utakmica prve nokaut faze Lige Evrope.

Najzanimljivije bilo je u Sankt Peterburgu. Anderleht je u prvom meču u Belgiji bio bolji od Zenita sa 2:0. Domaćin je od samog starta krenuo silovito da napada gol belgijskog velikana. Zenit je u vođstvo stigao golom Đulijana u 24. minutu. Odolevali su gosti sve do poslednjih 20 minuta, kada je ruski klub postigao dva pogodka i stigao do prednosti od 3:0. Strelci su bili Dzjuba i još jednom Đulijano. Anderlehtu je ostalo nešto više od 10 minuta da stigne do gola vrednog prolaska u osminu finala. Meč se bližio kraju i izgledalo je da će Zenit u narednu fazu, ali je onda na scenu stupio Telin koji je golom u 90. minutu rastužio ceo stadion i odveo Anderleht u sledeću rundu takmičenja.

Ekipa APOEL-a napravila je malo iznenađenje. Posle praza u Bilbau od Atletika od 3:2, kiparski predstavnik je na svom stadionu slavio sa 2:o i tako prošao dalje. Baskijci su bili daleko bolji rival, ali nikako nisu uspeli da postignu gol. Kazna za sve promašaje stigla je u 46. minutu kada je Sotirou doneo prednost Kipranima. Janotas je u 54. minutu sa bele tačke doneo velikih 2:0. Pokušavao je Bilbao do kraja, APOEL je ostao i sa igračem manje zbog crvenog kartona Sotiroua, ali promene rezultata nije bilo. APOEL je u osmini finala.

Ajaks je posle remija bez golova u Varšavi, u revanšu u Amsterdamu savladao Legiju sa 1:o i obezbedio prolaz u narednu fazu. Junak trijumfa bio je Virgever koji je postigao gol u 49. minutu.

Roma je posle ubedljive pobede u Španiji nad Viljarealom od 4:0 doživela poraz u Rimu. Žuta podmornica pobedila je sa 1:0, a jedini gol postigao je Bore u 15. minutu. Ovaj trijumf naravno nije bio dovoljan Viljarealu, pa je Roma ta koja nastavlja takmičenje.

Bešiktaš je i u revanšu savladao Hapoel Ber Ševu, posle 3:1 u Izraelu, turski predstavnik je u Istanbulu pobedio sa 2:1.

U meču koji je odigran u 17 časova Olimpijakos je u gostima pobedio Osmanlispor sa 3:0 i tako pobezbedio prolaz dalje, pošto u prvom meču golova nije bilo.