LŠ: Alegrijeve super izmene rastužile Porto, Sevilja samo sa golom prednosti putuje u Englesku (VIDEO)

Večeras su odigrana poslednja dva meča osmine finala Lige šampiona.

Juventus je na gostovanju Portu stigao do velike pobede od 2:0, kojom je potpuno otvorio sebi put ka novom plasmanu u četvrtfinale. Ključni momenat na utakmici dogodio se u 27. minutu, kada je nespretni Teljes dobio drugi žuti, samim tim i crveni karton, pa je lisabonska ekipa ostala sa desetoricom na terenu. Dugo je Staroj dami trebalo da probije bedem Portugalaca. Dibala je u 44. minutu sjajno šutirao, ali je lopta završila na stativi. Nastavio je tim Masimilijana Alegrija da napada i u drugom poluvremenu, ali do gola nikako nisu mogli. Sve se promenilo posle izmena italijanskog stratega. Prvo je uveo Pjacu umesto Kvadrada u 67. minutu. Talentovani Hrvat je samo pet minuta kasnije doneo toliku željenu prednost Juventusu. Alegri je odmah posle gola ubacio Alvesa umesto Lihtštajnera. I ova izmena mu se i te kako isplatila, pošto je bivši fudbaler Barselone samo nekoliko desetina sekundi kasnije postigao gol i povisio na 2:0.

Do kraja meča promene rezultata nije bilo, pa je Juventus stekao veliku prednost pred revanš u Torinu za 13 dana.

U drugom meču Sevilja je opravdala ulogu favorita protiv Lestera. Ekipa Horhea Sampaolija pobedila je šampiona Engleske sa 2:1.

Korea je u 14. minutu promašio penal za domaćina, tačnije Šmajhel je sjajno reagovao. Ipak, to nije mnogo poremetilo Andalužane, koji su golom Sarabije poveli u 25. minutu. Sevilja je bila daleko bolji rival u prvih 45 minuta. Španski predstavnik je imao 10 šuteva, naspram jednog koliko su imali gosti. Ništa se nije promenilo ni u nastavku utakmice, pa je Sevilja u 62. minutu posle sjajne asistencije Jovetića Korei povela sa 2:0, koji se tako iskupio za promašeni penal. Posle ovog gola i Lester je zaigrao dosta bolje i krenuo je da preti domaćem timu. Ekipa Klaudija Ranijerija stigla je do važnog gola u 73. minutu, strelac je bio Vardi. Sevilja je do kraja utakmice propustila nekoliko dobrih prilika da uveća zalihu pred revanš na King Pauer stadionu, međutim rezultat je ostao 2:1.

Za 13 dana u Lesteru nas sigurno očekuje velika borba dva tima za mesto u četvrtfinalu.