LUDA NOĆ U LIGI ŠAMPIONA: Osam golova na Etihadu u neverovatnom preokretu Sitija, poker Atletika u Leverkuzenu (VIDEO)

Ove večeri na dve utakmice osmine finala Lige šampiona videli smo neverovatnih 14 golova.

Mančester Siti je u spektakulranoj i jednoj od najboljih utakmica u istoriji takmičenja sa 5:3 savladao Monako.

Gvardiolin tim je poveo golom Sterlinga u 26. minutu. Ipak, Kneževi su do kraja poluvremena stigli do velikog preokreta. Prvo je nakon lošeg ispucavanja Kabaljera glavom pogodio Falkao u 32. minutu, a u 40. je supertalentovani Mbape iskoristio svoju šansu i doneo prednost Monaku.

Drugo poluvreme krenulo je košmarno za Siti. Monako je u 50. minutu dobio penal. Falkao je preuzeo odgovornost i katastrofalno šutirao, pa je Kabaljero bez problema odbranio udarac. Kazna je stigla samo osam minuta kasnije, kada je Kun Aguero savladao Subašića i doneo izjdnačenje Građanima. Hrvatski golman je napravio veliku grešku. Međutim, Monako je nastavio sa sjajnom igrom, pa je posle prelepe solo akcije Falkaa u 61. minutu bilo 3:2 za tim Leonarda Žardima. Siti se nije predavao, pa je u preostalih pola sata stigao do neverovatnog preokreta. Sve je krenulo u 71. minutu, kada je Kun Aguero postigao drugi gol na meču. Gvardiolin tim nastavio je da kidiše ka golu gostiju i to im se isplatilo već u 77. minut, kada je Stouns posle kornera poslao loptu u mrežu i tako se iskupio za nekoliko velikih grešaka. Siti je poveo sa 4:3, ali mu to nije bilo dovoljno, pa je Sane u 82. minutu na asistenciju Aguera stigao do prednosti od 5:3

Do kraja meča nije bilo promena rezultata, pa nas za dve nedelje u Monte Karlu očekuje sigurno pravi spektakl. Kolarov zbog povrede nije bio u sastavu Sitija.

U drugom meču Atletiko Madrid je stekao veliku prednost pred revanš na Visente Kalderonu. Ekipa Čola Simeonea pobedila je Bajer Leverkuzen u gostima sa 4:2. Golovima Ngeza i Grizmana Jorgandžije su na odmor otiše vođstvom od 2:0. Na startu drugog dela Leverkuzen preko Belarabija smanjuje na 2:1. Ipak, nije dugo trebalo gostima da ponovo steknu dva gola prednosti, u 59. minutu sa bele tačke precizan je bio Kevin Gameiro. Domaćin je ponovo smanjio rezultat, autogol je postigao Savić, pa je od 68. minuta na semaforu stajalo 3:2. Konačan rezultat postavljen je u 86. kada se u strelce upisao rezervista Tores.

Ovim trijumfom ekipa Čola Simeona širom je otvorila vrata četvrtfinala.

Sutra su na programu preostala dva meča osmine finala. Porto čeka Juventus, a Sevilja Lester.

https://twitter.com/sabicute03/status/834152941183500289