IGUAIN: Juventus može da osvoji Ligu šampiona!

Fudbaler Juventusa Gonzalo Iguain rekao je danas da njegova ekipa može da osvoji Ligu šampiona, ali da mora da ostane mirna.

Fudbaleri Juventusa igraju u sredu od 20.45 na gostujućem terenu protiv Porta, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

„Možemo da osvojimo Ligu šampiona, ali moramo da budemo mirni. Porto? Divan stadion, lepa atmosfera protiv ekipe koja uvek igra u Ligi šampiona. Jaki su, moramo da budemo oprezni. Znam da smo i mi jaki i da možemo da odemo do samog kraja. Taj put moramo da počnemo na gostovanju protiv Porta“, rekao je Iguain za italijanske medije.

On je naveo da je razgovarao sa golmanom Porta Ikerom Kasiljasom, da imaju dobar odnos, ali i da je lepo davati golove kvalitetnim golmanima.

Iguain je letos iz Napolija za 90 miliona evra došao u Juventus. On je rekao da je to bila dobra odluka i da ne oseća pritisak, kao i da se oseća privilegovanim jer ga je klub doveo sa ciljem da osvoji evropski trofej.

„Napredujete kada igrate u ekipi sa najboljim fudbalerima, to je logično. Ko god da si, uvek možeš da učiš. Sve što moraš da uradiš je da gledaš Djidija (golman Bufon), on je sve osvojio, ali i dalje trenira kao dečak. Isto važi i za Danija Alvesa i ostale saigrače. Glad za pobedama vas tera na to, čak iako ste sve to već uradili i osvojili“, naveo je argentinski napadač.

Iguain je dodao da je zadovoljan odnosom igrača, kluba i navijača i da se dobro uklopio.

„Pobede nisu važne, one su jedine koje znače i to nije kliše već najjasniji primer naše ekipe. Dodješ u klub i ne radi se o tome da se promeniš, već se trudiš da popraviš svoje slabe tačke. Tu su i treneri koji nikada ne greše, pa samo možeš da se koncentrišeš na igru. Imam 29 godina, dostigao sam tačku psihičke smirenosti. Igram za tim koji će se boriti za Ligu šampiona i pronašao sam divan grad“, rekao je Iguain.

„Igrati na stadionu Juventusa je spektakularno. Pre nego što izadješ na teren vidiš fotografije (Mišela) Platinija, (Roberta) Badja, (Zinedina) Zidana, (Aleksandra) Del Pjera i onda kažeš sebi: ‘Kako da ne dam sve od sebe’ „, naveo je Iguain.

Beta