RADONJIĆ: Ovo mi je najdraži trofej Kupa Koraća!

– Ponosan sam na momke šta su sve izdržali. Zbog okolnosti, ovo mi je najdraži Kup do sada u Zvezdi. Nije bilo kalkulacija, igralo se na poslednji atom snage i na našu radost smo slavili – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Nišu.

Zvezda je osvojila Kup Radivoja Koraća, pošto je u finalu pobedila „večitog“ rivala Partizan sa 74:64.

– Očekivali smo težak meč. Derbi je uvek nešto što isprovocira to da se igra iznad bola, više od mogućnosti. To smo uradili, i mi i Partizan.

Radonjić je zahvalio navijačima na podršci i rekao da su fantastičnom podrškom pomogli ekipi da osvoji trofej.

Trener crveno-belih je naveo da ekipa nema mnogo vremena za slavlje, s obzirom na to da je u četvrtak čeka važna utakmica protiv Galatasaraja u Evroligi.

Zvezda nije mogla da računa na od ranije povredjenog Nemanju Dangubića, kao i Nejta Voltersa, koji nije ulazio u igru. Milko Bjelica takođe ima problema i igrao je samo pet minuta.

– Pored toga smo imali i sitne bolesti i povrede. Ognjen Dobrić je igrao sa frakturom prsta na ruci. Nije bilo lako, ali nisam pristalica traženja alibija – rekao je Radonjić.

Košarkaš Zvezde Branko Lazić čestitao je svojoj ekipi prvi trofej ove sezone.

– Utakmica je bila izuzetno teška, ako se uzmu u obzir sve okolnosti i problemi koje smo imali, i mi i oni. Uspeli smo da ostvarimo zacrtani cilj zbog kog smo došli, a to je trofej – poručio je Lazić.

Beta