RADONJIĆ: Važno je da smo se plasirali u finale Kupa Radivoja Koraća!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ga u današnjoj pobedi nad FMP-om zanima samo prolaz u finale Kupa Radivoja Koraća.

„Počeli smo veoma dobro i napravili razliku koja je bila takva da nam je omogućila da možemo da kontrolišemo utakmicu. U prvom delu smo dobro igrali u napadu, iako je bilo elemenata koji nisu bili dobri. Ipak, igralo se za pobedu i prolaz, ništa drugo nije važno“, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda se plasirala u finale Kupa, pošto je u Nišu pobedila FMP sa 76:60.

Radonjić je mogao da računa na Nejta Voltersa i Milka Bjelicu, koji su zbog povreda propustili prethodnu utakmicu, ali je naveo da njihov proces oporavka mora da se obavlja drugačije nego što je uobičajeno.

„Pokušavamo da nalazimo najbolja moguća rešenja. Pauza, povreda, malo straha, nisu imali nijedan potreban trening da bih mogao da računam na njih, ne 100 odsto, ali na zavidnom nivou. Videćemo kakva je situacija, sutra je novi dan i nova analiza stanja. Pokušaćemo da se spremimo koliko je moguće i da, bez obzira na to ko bude igrao, damo sve od sebe u finalu“, rekao je trener Zvezde.

Protivnik u finalu biće pobednik večerašnje utakmice izmedju Partizana i Mega Leksa, a trener nije želeo da analizira potencijalne rivale.

„Veoma je teško da se menjam i sebi dozvolim da se bavim tom vrstom analize. Pričaćemo kada dodje protivnik. Oba tima su dobri protivnici. Spremićemo se za finale na najbolji način, u okolnostima koje nisu idealne, ali takve su kakve su i očekujem da tek sledeće nedelje uhvatimo neki normalan trening“, kazao je Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Branko Lazić čestitao je svojoj ekipi prolaz u finale.

„Igrali smo dobro od početka i napravili razliku koju smo držali do kraja. Svi su dobili šansu, a doprinos su dali i povredjeni igrači. Nadam se da ćemo na njih moći da računamo u finalu. Ekipa je tako sastavljena da ne gleda protiv koga igra, već da gaji svoj stil igre, što pokazuje tokom sezone i što će pokazivati“, kazao je Lazić.

Trener FMP-a Branko Maksimović rekao je da svojim igračima zamera jedino „mekan“ početak utakmice.

„Jedina zamerka je to što smo mekano počeli utakmicu, u trčanju, skoku…u svemu smo bili mekani. Ostale tri četvrtine su bile korektne. Može mnogo bolje, ovo je dobra škola za nas, vidim napredak. Ali, moramo još mnogo da radimo, da budemo konkurentni kako bismo probali da pobedimo Zvezdu“, rekao je Maksimović.

On je naveo da je poznato da je Zvezda najkvalitetniji srpski tim, što dokazuje i na Kupu Radivoja Koraća.

Košarkaš FMP-a Stefan Lazarević čestitao je Zvezdi na pobedi i poželeo joj sreću u finalu.

„Nemamo mnogo o čemu da razmišljamo kada je reč o ovoj utakmici, okrećemo se MZT-u u utorak u Jadranskoj ligi, koja nam je najvažnija utakmica u sezoni“, rekao je Lazarević.

Zvezda će u finalu igrati sutra od 21 čas protiv pobednika duela Partizana i Mega Leksa, koji se igrati večeras od 21 čas.

Beta