LŠ: PSŽ uništio katastrofalnu Barselonu, Obamejang tragičar Dortmunda!

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su danas na svom terenu Barselonu sa 4:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Parižani su večeras potpuno nadigrali Barselonu, pogotovo na sredini terena. Anhel Di Marija bio je dvostruki strelac, a golove su postigli još i Julijan Draksler i Edinson Kavani.

PSŽ je poveo golom iz slobodnog udarca u 19. minutu, koji je izvao Di Marija sa oko 16 metara blago sa desne desne strane i zakucao je loptu u desni deo gola. U 40. minutu bilo je 2:0. Marko Verati poveo je kontranapad na sredini terena i proigrao Drakslera u šesnaestercu, a on je u trku sa desne strane savladao Mark-Andrea ter Štegena.

Već u 55. minutu bilo je 3:0. Di Marija je dobio loptu u blizini šesnaesterca gostiju, posle čega se izborio za poziciju i sa oko 18 metara visokim šutem postigao svoj drugi gol.

Kavani je stavio tačku na ovaj meč u 72. minutu, kada ga je u šesnaestercu proigrao Tomas Mojnijer, a napadač je prošao pored dvojice defanzivaca i savladao Ter Štegena.

Barselona je najbolju šansu imala u 84. minutu, kada je Samjuel Umtiti pogodio stativu.

Fudbaleri Benfike pobedili su danas na svom terenu Borusiju Dortmund sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Borusija je imala veći posed lopte, stvarala je više šansi, a promašila je i penal, ali je Benfika slavila.

U prvom poluvremenu Borusija je imala tri izgledne prilike, ali nije bilo većih uzbudjenja. Benfika je povela u 48. minutu. Pici je izveo korner, loptu je dočekao Luisao i spustio je na zemlju, gde je dočekao Konstadinos Mitroglu i iz neposredne blizine je smestio u mrežu.

Šanse za Dortmund posle toga propustili su Pjer-Emerik Obamejang i Lukaš Pišček, ali su gosti najbolju šansu imali u 58. minutu. Srpski internacionalac Ljubomir Fejsa zakačio je u padu loptu rukom u svom šesnaestercu zbog čega je dosudjen penal.

Obamejang je šutirao po sredini gola, ali je golman Ederson samo odbio loptu.

Beta