ZVEZDA: Sa gnjušanjem odbacujemo insinuacije da smo namestili utakmicu!

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da sa gnušanjem odbacuje insinuacije medjunarodne organizacije Federbet da je pod sumnjom na nameštanje prijateljska utakmica beogradskog kluba i ruskog drugoligaša Volgara na Kipru.

Medjunarodna neprofitna organizacija Federbet je na svojoj Fejsbuk stranici postavila reportažu sa utakmice Zvezde i Volgara zajedno sa kvotama koje su bile pre i za vreme utakmice i navela ih kao razlog za sumnju. Utakmica je odigrana 11. februara i završena je nerešeno 3:3.

„Fudbalski klub Crvena zvezda sa gnušanjem odbacuje insinuacije koje je medjunarodna neprofitna organizacija Federbet emitovala na svojim društvenim mrežama. Sramotno je i potpuno neosnovano da se naš klub dovodi u kontekst bez ijednog validnog argumenta, a izgleda samo sa ciljem da se diskredituje“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Zvezda je navela da je Federbet postupio potpuno neprofesionalno i neodgovorno, kao organizacija koja se predstavlja kao borac za integritet fudbala i da ga takvim insinuacijama urušava.

„Pomenuta organizacija koja želi da se predstavi kao ozbiljna i koja se bavi vrlo osetljivim poslom kao što su nelegalne radnje u fudbalu, dozvoljava sebi da iznosi insinuacije po principu: ‘Zaista čudno’. Pritom počinju tekst: ‘Šta vi mislite?’ To je klasična odlika tabloidizacije neke informacije, kako bi unapred naveli one koji čitaju da misle u kontekstu u kome oni to žele. Da bi neosnovan napad završili konstatacijom: ‘Mi ne dajemo nikakve tvrdnje naravno'“, piše u saopštenju.

Zvezda je pozvala srpske medije da „ne nasedaju na ovakve provokacije plasirane od ko zna koga“ i da ne daju prostor „zluradim i neargumentovanim objavama“.

Iz Zvezde su naveli da se više neće oglašavati na ovu temu.

Beta