NBA: Dobra partija Jokića u novoj pobedi Denvera

Košaraši Denvera pobedili su na svom terenu Dalas sa 110:87 iako su igrali oslabljeni, dok je srpski reprezentativac Nikola Jokić dao solidan doprinos pobedi.

Denver je u noći izmedju ponedeljka i utorka igrao bez povredjenih Danila Galinarija i Emanuela Mudijeja, dok je Kenet Farid dobio dozvolu da ne igra iz ličnih razloga. Ekipu je do pobede predvodio Vil Barton sa 31 poenom. Jokić je meč počeo u startnoj postavi, igrao je 24 minuta i imao je učinak od 13 poena, devet asistencija i četiri skoka.

Nagetsi su ovako zadržali prednost na osmom mestu Zapada, poslednjem koje vodi u plej-of, sa pobedom više od Portlanda.

Majami je u gostima savladao Minesotu sa 115:113 i tako ostvario svoju 11. uzastopnu pobedu, kojom se približio borbi za plej-of na Istoku. Ekipu je do pobede predvodio slovenački internacionalac Goran Dragić sa 33 poena, od čega je postigao sedam trojki, što mu je lični rekord karijere.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica igrao je 14 minuta za Minesotu i imao je učinak od dva poena i tri skoka. On je pogodio svoj jedini šut iz igre, ali je promašio oba penala koja je šutnuo. Najefikasniji u poraženom timu bio je Karl-Entoni Tauns sa 35 poena i osam skokova.

Detroit je kod kuće pobedio Filadelfiju 113:96 i tako sačuvao osmo mesto Istočne konferencije, a srpski reprezentativac Boban Marjanović nije ni ulazio u igru zbog odluke trenera.

Memfis je na svom terenu pobedio San Antonio sa 89:74, pošto je uspeo goste da zadrži na najnižem broju poena u sezoni i prekinuo im seriju od tri uzastopne pobede.

Spursi su igrali bez svog prvog strelca Kavaja Lenarda, koji je povredjen. Memfis je to iskoristio i sredinom poslednje četvrtine stekao dvocifrenu prednost, koju je sačuvao do kraja. Ekipu su predvodili Mark Gasol i Zek Rendolf sa po 15 poena.

Ovo je bila utakmica sa dvojicom najstarijih igrača u NBA trenutno. Vins Karter iz Memfisa nedavno je napunio 40 godina, dok Manu Djinobili u junu puni 40. Karter je meč završio sa sedam poena, ali i nekoliko atraktivnih poteza, kao iz mladih dana, dok je Djinobili igrao 17 minuta i postigao 12 poena.

Najatraktivniji meč večeri odigran je u Vašingtonu, gde je gostujući Klivlend pobedio posle produžetka 140:135. Prva zvezda Kavalirsa Lebron Džejms pogodio je trojku 0,3 sekunde pre kraja za produžetak meča koji je više ličio na plej-of duel nego na susret regularnog dela sezone. Utakmica je bila puna promena vodjstva, oba tima su igrala u mini-serijama, a igrači su se često žalili na sudjenje. Aktuelni šampion prekinuo je tako seriju Vizardsa od sedam uzastopnih pobeda.

Džejms je meč završio sa 32 poena i ličnim rekordom karijere od 17 asistencija. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Lav sa 39 poena i 12 skokova. Kajri Irving postigao je 23 poena za pobednike, dok je Tristan Tompson dodao 22 poena i 12 skokova.

Najefikasniji u Vašingtonu bio je Bredli Bil sa 41 poenom i osam asistencija. On je, medjutim, promašio trojku pet sekundi pre kraja produžetka, kojom je njegov tim mogao da izjednači.

Rezultati utakmica igranih u noći izmedju ponedeljka i utorka:

Indijana Oklahoma 93:90
Njujork . LA Lejkers 107:121
Vašington Klivlend 135:140 (produžetak)
Atlanta Juta 95:120
Detroit Filadelfija 113:96
Toronto LA Klipers 118:109
Minesota Majami 113:115
Nju Orleans Feniks 111:106
Denver Dalas 110:87
Memfis San Antonio 89:74
Sakramento Čikago 107:112

Beta