ŠOK: Beogradski maraton suspendovan do daljeg!!!

Šef odeljenja Komunikacija Evropske atletike (EA) Džejms Maligen potvrdio je danas da je „Running for all“ sertifikat za Beogradski maraton zbog dugovanja, suspendovan do daljeg.

„Evropska Atletika je u septembru prošle godine postala svesna da postoje odredjeni problemi u vezi sa dugovanjima Beogradskog maratona. Tada smo suspendovali podršku i promociju trke sa naše strane. Takva je situacija sve od septembra, a sada smo Beogradski maraton izbrisali i iz Kalendara EA predstojećih dogadjaja. I suspenzija dalje promocije od strane Evropske atletike, ali i nenavodjenje trke u Kalendaru ostaje na snazi sve dok ne dobijemo čvrste dokaze da su problemi rešeni“, rekao je za N1 Maligen.

„Running For All“ je program Evropske atletike kroz koji se promovišu i sertifikuju ulične trke širom Starog kontinenta.

„Čekamo povratnu informaciju Beogradskog maratona, a rok je kraj februara”, dodao je on.

Beogradski maraton je prethodno saopštio da su „dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji Beogradskog maratona“ obavestili domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika oduzela licencu.

Iz preduzeća Beogradski maraton su poručili da, uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom, rešavaju postojeće probleme i da samo održavanje dogadjaja nije dovedeno u pitanje, odnosno da će maraton biti održan 22. aprila.

Beta

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!