ZIMONJIĆ: Nepobedivi smo u Nišu, kada god možemo igraćemo ovde!

Selektor Dejvis kup reprezentacije Nenad Zimonjić rekao je po okončanju meča sa Rusijom da je to druga pobeda Srbije u Nišu i da će, kad god je to moguće, igrati u tom gradu.

„Očigledno smo neporaženi ovde, ali propisi Medjunarodne teniske federacije dozvoljavaju da se ovde igraju samo mečevi prvog kola Dejvis kupa i plej-ofa, odnosno mečevi za opstanak u Svetskoj grupi, ukoliko uopšte do njih dodje“, kazao je Zimonjić na konferenciji za medije.

Srbija se već u subotu plasirala u četvrtfinale posle nastupa dublova, pošto je tada stekla nedostižno vodjstvo od 3:0, a danas je Dušan Lajović slavio protiv Konstantina Kravčuka u tri seta, 6:4, 4:6, 6:3.

Peti meč nije odigran, tako da je Srbija slavila ukupnim rezultatom 4:1.

Na pitanje novinara zbog čega se odustalo od petog meča, Zimonjić je odgovorio da misli da je u Nišu bilo puno tenisa i puno vremena provedenog na terenu.

„Videli ste da Novak Djoković nije bio sto odsto spreman i bilo je rizično da izlazi na teren ako to nije neophodno. Viktor Troicki je proveo sedam i po sati na terenu, a sledeće nedelje igra u Sofiji. Na tom turniru igraćemo zajedno i dubl“, rekao je Zimonjić.

On je naveo da mu je bilo naporno igranje posle sedam i po sati sedenja na klupi.

„Bilo bi rizično da se neko povredi i da na loš način završimo. Verujem da je pubilka razumela to i ispratili su nas aplauzom“, kazao je Zimonjić.

Prema njegovim rečima, reprezentaciji Srbije bilo je veliko zadovoljstvo da igra u Nišu pred publikom koja je bila fenomenalna i koja je bodrila igrače od prvog do poslednjeg poena.

Beta