RADONJIĆ: Partizan igrao sa više energije, pravili smo mnogo grešaka!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Partizan imao više energije od njegove ekipe u derbiju Jadranske lige i dodao da su crveno-beli odigrali loše u odbrani.

– Očigledno je bilo od samog početka da Partizan ima više energije od nas, odmah je to bilo prilično očigledno. Naša koncentracija je bila ispod nivoa potrebnog da bi u duelu protiv Partizana moglo da se igra kvalitetno u dužim intervalima. Odbrana je bila ispod nivoa onoga što se očekuje – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je pretrpela prvi poraz u Jadranskoj ligi pošto je u derbi meču 21. kola izgubila od Partizana sa 81:86.

– Bilo je mnogo grešaka koje je protivnik koristio, a i dekoncentracije u drugim elementima igre. Mi smo u drugom delu imali razliku koja je mogla da se iskontroliše, ali je Partizan u poslednjoj četvrtini odigrao bolje od nas i došao do pobede – rekao je Radonjić.

Na konstataciju novinara da je njegova ekipa u prvoj četvrtini imala više slobodnih bacanja nego poena, Radonjić je klinuo glavom i rekao: „To je bila taktika“.

– Čitavo vreme je to bilo evidentno da postoji razlika. Postoji razlika u energiji, koncentracija je bila ispod toga da bismo mi imali dobar meč. Ja ne želim ni na koji način da baratam elementima koji su svi poznati, jer bi to značilo da obaram pobedu Partizana – rekao je Radonjić.

Crveno-beli su u poslednjoj deonici postigli samo devet poena.

– Mislim da nam odbrana nije bila dobra i da je to razlog nego što smo dali samo devet poena – rekao je Radonjić.

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica rekao je da je Partizan zasluženo slavio.

– Mislim da je Partizan odigrao dosta dobro u napadu. Mi nismo igrali onako kako znamo, mnogo nam je nedostajao plejmejker Jović koji kuburi s povredama. Dozvolili smo mnogo poena u prvoj četvrtini i u poslednjoj, nismo uspeli da organizujemo ono što smo zamislili i Partizan je zasluženo slavio – rekao je Bjelica.

Beta