PLJUŠTE POHVALE NA JOKIĆEV RAČUN: Trener i saigrači mu predviđaju svetlu budućnost!

Srpski košarkaš Nikola Jokić vratio se na teren posle pauze zbog povrede tako što je u pobedi svog Denvera nad Milvokijem ostvario prvi „tripl-dabl“ u karijeri.

Denver je pobedio sa 121:117, a Jokić je meč završio sa 20 poena, 13 skokova i 11 asistencija za 32 minuta koliko je proveo u igri. Srpski reprezentativac propustio je poslednje tri utakmice zbog blage povrede kuka.

– Ovo je samo prvi od mnogo ‘tripl-dablova’ koje će ostvariti u karijeri – rekao je
trener Denvera Majkl Meloun posle meča.

On je bio samo jedan u nizu članova tima iz Denvera koji su imali samo reči hvale za Jokića, koji se prvo u svom stilu našalio, a onda je istakao da je važno da tim pobeđuje. Njegovi saigrači su se potpisali na loptu koju su mu poklonili, nakon čega je srpski reprezentativac zagrlio trenera.

– Istina je, zagrlio sam ga. Bio sam go i zagrlio sam ga. To je istina – rekao je Jokić kroz smeh posle meča.

– Ostvario sam ‘tripl-dabl’, ali se radujem zato što smo dobili utakmicu. Hvala vam svima na ovoj lopti, voleo bih da su mogli da je potpišu i svi navijači Denvera. Hvala vam. Sve misli su mi bile usmerene na to da pobedimo, pošto smo imali dva poraza a važno je da pobeđujemo kod kuće. Samo o tome sam razmišljao. Osećam se super, zabavljao sam se na terenu. Moramo samo da igramo zajednički, nesebično, jedni za druge – kazao je ovaj 21-godišnjak iz Sombora.

Krilo Nagetsa Darel Artur ocenio je da je Jokić budući član Kuće slavnih.

– Naš napad je duplo bolji kada je on na terenu. Defanzivno smo takođe bolji, ali je u napadu čudesan. Ne znam kako neko može da ga brani, s njegovim dodavanjima. Mislim da je sjajan i da je budući član Kuće slavnih – rekao je Artur posle meča za klupski sajt.

Veteran Majk Miler je takođe imao reči hvale:

– Nadam se da će ljudi iz Denvera i navijači ovog tima shvatiti koliko je Jokić poseban.

Beta