VIKTOR NESALOMIVI: Troicki posle pet setova doneo prvi poen Srbiji

Teniska reprezentacija Srbije povela je danas u Nišu protiv selekcije Rusije sa 1:0 u prvom kolu Dejvis kupa, pošto je Viktor Troicki slavio protiv Karena Kačanova posle velike borbe u pet setova  –  6:4, 6:7(3), 6:3, 1:6, 7:6(6).

Uzbudljiv meč Troickog i Kačanova, 37. i 52. tenisera sveta, u niškoj hali Čair trajao je četiri i po sata.

U drugom meču duela Srbije i Rusije sastaće se Novak Djoković i Danil Medvedev.

Troicki je odlično počeo meč i već u prvom gemu je oduzeo servis protivniku, da bi potom uz još jedan brejk poveo sa 5:1. Kačanov je do kraja seta napravio jedan ribrejk, ali to nije poremetilo srpskog tenisera koji je u desetom gemu iskoristio prvu set loptu.

Drugi set obeležili su dugi gemovi i veliki broj brejk prilika. Po jedan brejk napravila su obojica tenisera, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Rus je bio bolji i u taj-brejku je slavio sa 7:3.

Troicki je odigrao odličan treći set. Protivniku nije dozvolio niti jednu brejk šansu, a on je napravio jedan brejk, što mu je bilo dovoljno za prednost od 2:1 u setovima.

Srpski teniser je na početku četvrtog seta imao dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio. Kačanov je potom zaigrao mnogo bolje, pa je uz dva brejka odveo meč u peti, odlučujući set.

Obojicu tenisera su u četvrtom seta mučile povrede, odnosno grčevi.

U petom setu se vodila velika borba. I Troicki i Kačanov su propustili po nekoliko brejk prilika, a srpski teniser čak i tri meč lopte u desetom gemu. Kačanov se odbranio, pa je i peti set rešen u taj-brejku.

Ruski teniser je osvojio prva četiri poena u taj-brejku, ali je potom Troicki uzvratio istom merom i izjednačio na 4:4. Kačanov je prvi stigao do meč lopte, ali se srpski teniser spasio, a potom i iskoristio svoju četvrtu meč loptu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

Beta