NBA: San Antonio pobedio Filadelfiju, Popović izjednačio rekord NBA lige!

Košarkaši San Antonija pobedili su noćas na svom terenu Filadelfiju sa 102:86 i omogućili svom treneru Gregu Popoviću da izjednači rekord NBA lige po broju pobeda sa jednom franšizom, 1.127.

Popović je izjednačio rekord Džerija Slouna iz Jute, a San Antonio je ostvario 12. uzastopnu pobedu na domaćem terenu protiv Filadelfije, a ukupno 11. vezanu u medjusobnim duelima. Sedmorica igrača Spursa postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija.

Devejn Demon dodao je 13 poena i 10 skokova, a po 12 poena postigli su Davis Bertans, Deni Grin, Peti Mils i Dejvid Li. U timu nije bilo Lamarkusa Oldridža i Paua Gasola zbog povreda.

Ersan Iljasova bio je najefikasniji u Filadelfiji sa 25 poena i 10 skokova, a Dario Šarić postigao je 14 poena. Takodje i Filadelfija je igrala bez nekolicine igrača, meč su zbog povreda propustili Džoel Embid, Nerlens Noel i Robert Kovington.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Los Andjeles Kliperse sa 133:120 i ostvarili petu uzastopnu pobedu. Stefen Kari bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 26 poena i 10 asistencija, dok je dobru partiju prikazao i Kevin Durent sa 26 poena, osam skokova i 10 asistencija.

Voriorsi su tako pobedili 11. put u poslednjih 12 utakmica.

U ekipi iz Los Andjelesa, koja je pretrpela deveti vezani poraz od Golden Stejta, najefikasniji je bio Blejk Grifin sa 31 poenom i osam skokova.

Beta