MORNAR PREZNOJIO UMORNE I OSLABLJENE CRVENO-BELE: Zvezda na mišiće stigla do 20. pobede u ABA ligi!

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i 20. pobedu u Jadranskoj ligi pošto su danas u Beogradu pobedili Mornar iz Bara sa 82:71 (9:23, 27:20, 21:13, 25:15).

Najefikasniji u Zvezdi bio je Marko Simonović sa 15 poena, Branko Lazić i Čarls Dženkis dodali su po 12, a Dion Tompson 11. U redovima Mornara najbolji je bio Antiba Voler sa 15 poena, dok je Oktavijus Elis ubacio 10.

Crveno-beli su na današnjem meču igrali bez povredjenih Stefana Jovića, Nemanje Dangubića i Ognjena Kuzmića. Izabranici Dejana Radonjića su bili vidno umorni, a meč su prelomili tek u finišu treće i početkom poslednje četvrtine.

Zvezda je posle startnog vodjstva od 6:2 i trojki Ognjena Dobrića i Dženkinsa, ušla u kontra ritam. Ekipa Dejana Radonjića nije uspevala da pogodi mnogo otvorenih šuteva, a do kraja prve četvrtine samo je Luka Mitrović jednom bio precizan sa linije za slobodna bacanja i Dion Tompson za dva posle ofanzivnog skoka.

Mornar je iskoristio lošu napadačku igru Zvezde, ali je i preciznim šutem s distance došao do vodjstva od 23:9 na kraju prve četvrtine.

Gosti iz Bara su u istom ritmu nastavili i na početku druge četvrtine, igru je nosio Voler, dok je s druge strane crveno-belima i dalje malo šta polazilo za rukom, a uz to je bio vidljiv i umor usled velikog broja utakmica.

Zvezda je ipak sredinom druge četvrtine zaigrala čvršće u odbrani, ali i nešto efikasnije u napadu i tako je do poluvremena uspela da dodje do jednocifrenog zaostatka 43:36.

Mornar je dobro počeo drugo poluvreme, sredinom deonice ponovo je stekao maksimalnih plus 15 53:38, ali od tog trenutka crveno-beli su pojačali ritam, a i proradio je šut s distance, pogadjali su Simonović, Dženkins, Gudurić i Lazić.

Zvezda je u naletu i efikasnoj igri u posljednjih pet minuta treće četvrtine stigla do preokreta i na kraju treće deonice vodila je sa 57:56.

Dobru i efikasnu igru ekipa Dejana Radonjića prenela je i u poslednju deonicu. Posle trojki Gudurića i Bjelice, a potom i Lazića Zvezda je otišla na 12 poena prednosti 74:62 i tako meč uvela u mirnu završnicu.

Zvezda u narednom kolu gostuje Partizanu, dok Mornar dočekuje Cedevitu.

Beta