NIKAKO DA ZABORAVI: Milijaš otkrio koji ga derbi sa Partizanom i dalje proganja, dotakao se i povratka u Zvezdu

Poslednjih dana mnogo se spekuliše oko povratka Nenada Milijaša u Crvenu Zvezdu.

Bivši kapiten srpskog šampiona i jedan od najvećih ljubimaca Severa u intervjuu za Novosti se dotakao povratka na Marakanu, ali je poseban osvrt imao i na jedan od Večitih derbija koji nikako ne može da zaboravi.

– Dajem gol, trčim oduševljen ka severu. Odjednom, dolazi Trajče (Nikola Trajković) kod mene, dere se: “beži nazad, nije gol, ofsajd”. Ja mu kažem, kakav bre ofsajd, možda faul, nema šanse da je ofsajd, pa desetorica njih je bilo ispred mene. Onda vidim da je pomoćni sudija Bogdan Milisavljević podigao zastavicu. Nemoguće… Kao u inat, Jovetić posle postigne treći gol za Partizan, mi ispadnemo na pravdi boga. I to nije sve. Sutradan u Zemunu, kod jednog mog prijatelja, igrom slučaja naletim na pomoćnika Milisavljevića i lepo ga pitam – šta ti bi da mi poništiš čist gol? Njemu neprijatno, kaže, “izvini nisam video”. Zbog te greške se povukao, otišao u penziju, ali mene i dalje proganja ovaj poništeni gol, rekao je Milijaš.

To je dobro poznati derbi iz polufinala Kupa Srbije 2008. godine, kada je Partizan slavio na Marakani sa 3:2. Crno-beli su na poluvremenu vodili golovima Dijare sa 2:0. Zvezda se u drugom poluvremenu potpuno vratila,  i izjednačila na 2:2, a onda se dogodio taj poništeni gol Nenada Milijaša. Do kraja meča Partizan je stigao do pobede pogodkom Stevana Jovetića.

Oko povratka u Zvezdu.

– Kao vezni igrač, ponosim se tom statistikom. Sa najdražim klubom doživeo sam i teške trenutke, srećom, lepih je bilo mnogo više. Osvojio sam sa Zvezdom tri titule, dva kupa, ostvario se kao igrač. Pitaju me sada da li se opet vraćam, pa da bude treća sreća. Meni su i dve sreće bile dovoljne. Ugovorom sam još godinu dana vezan za kineski Nei Mongol, ako dođe do raskida, realnija je opcija da se preselim negde u Evropu. Ko zna, možda se na “Marakanu” opet vratim za sezonu, dve. Iako imam 33 godine, osećam se odlično. Fudbal i dalje igram sa strašću kao kada sam i počinjao. Ni ne pomišljam da stavljam tačku na karijeru, izjavio je Milijaš za Novosti.