KRAJ ZA UZBEKISTANSKO ČUDO: Istomin ostao bez snage, Dimitrov posle preokreta u četvrtfinalu!

Denis Istomin je završio svoj neverovatan put na Australijen openu.

Njega je u četvrtoj rundi posle preokreta zaustavio zahuktali Grigo Dimitrov pobedom od 3:1 (2:6, 7:6, 6:2, 6:1) posle 147 minuta igre.

Uzbekistanac je odigrao vrhunski prvi set. Posle izjednačenog starta, Istomin je u završnici seta ubacio u veću brzinu, napravio dva brejka i vezao tri uzastopna gema, pa je posle samo 27 minuta igre vodio sa 1:0.

U drugom setu nismo videli nijedan brejk, iako su oba tenisera imala po dve brejk prilike. Pobednik seta odlučivao se u taj-brejku. Dimitrov je 13. gem odigrao na vrhunskom nivou. Četiri puta je dobio poen na servis rivala i na kraju lagano slavio sa 7:2, čime je stigao do izjednačenja u setovima.

Ovaj taj-brejk kao da je potpuno slomio Istomina, koji kao da nije bio na terenu u naredna dva seta. Bugarin je zaigrao dosta bolje, malo je grešio za razliku od Istomina. Uzbekistanac je do kraj meča uspeo da osvoji samo tri gema, u trećem i četvrtom setu napravio je ukupno 24 neiznuđene greške uz očajne procente prvog servisa. Dimitrov je slavio sa 6:2 i 6:1, pa se potpuno zasluženo plasirao u četvrtfinale Australijen opena.

Na kraju sve čestitke Istominu koji je odigrao turnir karijere, u drugom kolu je napravio senzaciju godine kada je izbacio Novaka Đokovića, a upisao je i pobede protiv Dodiga i Karenja Buste.

Grigor Dimitrov je pokazao da je u sjajnoj formi i sigurno će mu pripasti uloga favorita u četvrtfinalu protiv Davida Gofana.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!