PREMIJER LIGA: Rekorder Runi spasao bod Junajtedu, pobede Evertona i Vest Hema, novi poraz Sanderlenda (VIDEO)

Od 16 časova na programu je bilo pet mečeva u Premijer ligi.

Fudbaleri Mančester Junajteda teško mukom su izvojevali remi na gostovanju Stouku, bilo je 1:1. Domaćin za celo prvo poluvreme nije imao šut na gol, ali je vodio sa 1:0, autogolom Huana Mate. Ekipa Žozea Murinja napadala je čitavu utakmicu, ređale su se prilike ispred gola Lija Granta, ali pogodka nije bilo. Portugalac je napravio sve tri izmene, a najviše mu se isplatila ona u kojoj je Matu zamenio Runijem. Igrao se 94. minut, a kapiten Junajteda je izveo perfektan slobodnjak iskosa sa leve strane i konačno savladao Granta. Runi je osim što je doneo bod svom timu, ovim golom je postao i najbolji strlac u istoriji Junajteda. Na kraju promena više nije bilo, pa su Crveni đavoli i 14. put za redom ostali neporaženi.

Everton je nastavio sa sjajnim partijama. Ekipa Ronalda Kumana dominirala je tokom čitavog meča protiv Kristal Palasa u gostima, ali je tek u samoj završnici stigla do pobede od 1:0. Junak trijumfa bio je Šimus Kolman, koji je postigao gol u 87. minutu.

Kriza je iza Vest Hema. Momci Slavena Bilića upisali su drugi trijumf u nizu u Prmeijer ligi. Čekićari su slavili na gostovanju Midlsboru sa 3:1. Sjajni Endi Kerol postigao je dva gola, a jedan je dao Kaljeri. Jedini strelac za domaćina bio je Stuani.

VBA je slavio i treći put u poslednjih pet utakmica. Oni su na svom stadionu bili bolji od Sanderlenda sa 2:0. Oba gola videli smo u prvom poluvremenu, a strelci su bili Flečer i Kris Brant.

Najviše golova bilo je u Bornmautu, gde je domaćin odigrao nerešeno 2:2 sa Votfordom. Gosti su dva puta bili u prednosti, ali su Trešnjice oba puta stigle do izjednačenja. Golove za Votford postigli su Kabasele i Dini, dok su strelci za Bornmaut bili King i Benik Afobe.

Od 18:30 na programu je derbi meč ovog kola u kome se sastaju Mančester Siti i Totenhem.

Podsetimo u prvoj utakmici 21. kola Liverpuul je iznenadno izgubio na Enfildu od Svonsija sa 3:2.