RADONJIĆEVI DIVOVI NEZAUSTAVLJIVO HARAJU EVROPOM: Zvezda srušila Makabi u Tel-Avivu, plej-of sve bliži!

Košarkaši Crvene Zvezde stiglu su do petog trijumfa u nizu u okviru Evrolige.

Srpski šampion je posle velike borbe savladao Makabi u Tel-Avivu sa 71:67.

Zvezdu je do pobede predvodio Stefan Jović sa 12 poena i šest asistencija, dok je Dion Tompson postigao 10, a u odlučujućim trenucima sjajnu rolu imao je Ognjen Kuzmić koji je meč završio sa 8 poena i devet skokova.

U ekipi Makabija istakao Endrju Gaudolok sa 19 poena, 13 je postigao Kolton Ajverson, dok je Soni Vims postigao 12.

Tokom cele utakmice videli smo veliku borbu oba tima. Nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost. Makabi je imao maksimalnih +9 u drugoj četvrtini, dok je Zvezda svoju maksimalnu razliku stekla u poslednjim trenucima utakmice, +4.

Makabi je predvođen neverovatnim Gaudlokom, koji je pogađao trojke odakle je hteo, imao velikih šest poena prednosti u poslednjim minutima utakmice, 65:59. Ipak, posle toga su momci Dejana Radonjića zaigrali odbranu na najvećem mogućem nivou, pa su domaći košarkaši izgledali potpuno pogubljeno u napadu.

Branko Lazić je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih odbrambenih igrača u čitavoj Evropi, potpuno je odsekao Gaudloka, koji je jedva stizao do lopte u tim trenucima. Slična situacije se dogodila i tokom trećeg perioda, kada najbolji košarkaš Makabija uopšte nije učestvovao u napadima svog tima.

Jović je u samoj završnici sjajno komandovao napadom Crvene Zvezde, pogodio je iz prodora i nekoliko puta je sjano uposlio Kuzmića, koji je svojim koševima ugasio svaku nadu Makabiju. Vredi napomenuti Marka Simonovića, koji je postigao dve trojke u veoma važnim trenucima u poslednjoj četvrtini.

Domaća publika je salvom zvižduka ispratila košarkaše Makabija.

Kvinsi Miler i Maik Cirbes nisu igrali u ovoj utakmici za domaćina.

Ovo je srpskom šampionu 10. pobeda u Evroligi i sada je plej-of sve bliži, iako je ostalo jop mnogo da se igra. U narednom kolu Zvezda gostuje ekipi Baskonije, pobeda u tom meču širom bi otvorila vrata prolaska u narednu fazu takmičenja.

Makabi: Gaudlok 19, Rad 11, Smit 2, Mekel 3, Pnini, Ohajon 7, Vims 12, Lendsberg, Aleksander, Ajverson 13, Miler

Crvena zvezda: Volters 4, Tompson 10, Dangubić 3, Mitrović 7, Lazić 8, Dobrić, Simonović 6, Dženkins 4, Gudurić 3, Jović 14, Kuzmić 8, Bjelica 4

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!