KUZMIĆ KAO MILOŠ OBILIĆ: Beograd je mesto gde Zvezda dominira, grotlo Pionira progutalo i Fenerbahče!

Košarkaši Crvene Zvezde su posle nekoliko godina konačno srušili Fenerbahče. Srpski šampion je u prepunom Pioniru slavio 75:73, a junak meča je bio Ognjen Kuzmić, koji je u poslednjim sekundama lupio RAMPU Ekpeu Judou i tako započeo veliko slavlje.

Najefikasnji u ekipi Zvezde bio je upravo Kuzmić sa 21 poenom i osam skokova, a Dženkins postigao je 14 poena, od kojih i odlučujući koš za pobedu 12 sekundi pre kraja. Dobru rolu imao je i Marko Simonović, koji je ubacio 12 poena.

U ekipi Fenerbahčea koju sa klupe predvodi srpski trener Željko Obradović, najefikasniji su bili Luidji Datome i Ekpe Judo sa po 16 poena. Srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić postigli su 12, odnosno osam poena.

Gledali smo jednu potpuno neizvesnu utakmicu. Zvezda je posle izjednačenog prvog poluvremena, zaigrala bolje u nastavku, pa je ubrzo stigla do maksimalnih +10. Fener se vratio u meč, pre svega trojkama vratio u meč. Turci su u poslednji minut ušli sa prednošću od četiri poena. Kuzmić je zakucavanjem i dodatnim bacanjem smanjio razliku na minus 1. Jović je nešto kasnije sa penala bio polovičan, pa je 40-ak sekundi pre kraja bilo 73:73. Kalinić je promašio trojku, a sa druge strane je sjajni Dženkins podsetio na svoje velike partije i šutem sa distance doneo prednos Zvezdi. Posle Željkovog tajm-auta, lopta je otišla na Judoa, ali mu je RAMPU spustio Kuzmić, posle čega je započelo neopisivo slavlje u Pioniru.

ZVEZDA JE SRUŠILA I FENER.

Crveno-beli sada imaju devet pobeda i osam poraza, a Fenerbahče 10 pobeda i sedam poraza.

U 18. kolu Zvezda će u Tel Avivu igrati protiv Makabija a Fenerbahče će u Istanbulu dočekati Panatinaikos.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!