NASTAVLJEN POBEDNIČKI NIZ: Partizan pobedio i Solnok

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu madjarski Solnok sa 77:67 (17:15, 22:17, 22:18, 22:17), u 11. kolu Lige šampiona, i tako došli nadomak plasmana u drugu fazu takmičenja.

Partizan sada ima sedam pobeda i nalazi se na deobi drugog mesta sa Ludvizburgom, dok AEK ima pobedu manje i utakmicu manje. Crno-beli tri kola pre kraja imaju tri pobede više od Zjelone gore, ali i Sasarija i Šarlroa, koji imaju po meč manje.

Partizan u poslednja tri kola igra protiv Šarlroa u gostima, AEK-a kod kuće i Sasarija u gostima.

Uroš Luković završio je utakmicu sa 14 poena i šest skokova za Partizan. Stefan Pot doprineo je sa 13 poena, a Vilijam Hečer sa 12 poena i šest asistencija. Novica Veličković i Stefan Birčević postigli su po 11 poena za crno-bele.

Najefikasniji u Solnoku bio je David Vojvoda sa 21 poenom.

Partizan je igrao bez povredjenih Branislava Ratkovice i Frenka Robinsona. Domaćin je pred oko 4.000 gledalaca počeo utakmicu malo stegnuto, što je Solnok koristio i imao blagu prednost u prvoj četvrtini. Nakon toga su se crno-beli malo opustili i predvodjeni Stefanom Potom i Vilijamom Hečerom preokrenuli rezultat. Beogradski tim je posle toga povećao razliku i na poluvreme je otišao sa dvocifrenom prednošću – 35:25.

Crno-beli su u trećoj deonici imali dva puta po 11 poena prednosti, ali je Solnok nekoliko puta prilazio i ostajao u igri najviše zahvaljujući Vojvodi, koji je u toj deonici postigao 12 poena, uključujući i šut u poslednjim sekundama, tako da je Partizan u poslednju četvrtinu ušao sa pet poena prednosti, 55:50.

Krajem treće četvrtine Vanja Marinković je u jednom prodoru nezgodno pao, tako da je morao da izadje iz igre šepajući. Pre toga se držao za članak. Posle toga se nije vraćao u igru.

Partizan je u poslednjoj četvrtini došao i do svoje maksimalne prednosti od 15 poena razlike, 68:53, predvodjen Potom i Lukovićem, ali se Solnok vratio u igru koševima crnogorskog internacionalca Miloša Borisova i smanjio na devet poena razlike, posle čega je pokušavao šutevima iz daljine, ali nije uspeo da ozbiljnije zapreti domaćinu.

Beta