VENGER: Engleski treneri ne dobijaju dovoljno prilika!

venger-arsenal
Trener fudblera Arsenala Arsen Venger ocenio je danas da engleski treneri ne dobijaju dovoljno prilika za rad i pohvalio trenera Bornmuta Edija Haua što je iskoristio svoju šansu.

Hau je jedan od samo četiri engleska trenera u Premijer ligi. On je pomogao Bornmutu da se ustali u ligi otkako je 2015. godine iz Čempionšipa ušao u elitu.

Kada sam došao (1996) stranim trenerima nije pružena šansa, tada sam bio jedini. Sada su se stvari preokrenule i engleski treneri ne dobijaju dovoljno prilika. Hau je jedan od suprotnih primera, mlad je i perspektivan, iskoristio je šansu i učvrstio je poziciju kluba kao redovnog premijerligaša. On je primer svim mladim engleskim trenerima da ako dobro rade i ako se probiju kroz klub, mogu da dobiju šansu u Premijer ligi„, rekao je Venger za Skaj.

Čak i u drugoj ligi, ne treba zaboraviti da su tada imali neverovatnu sezonu, postigli su više od 100 olova. Ne samo da su opstali, već imaju i pozitivan stil igre. Zbog toga mu se predvidja svetla budućnost„, dodao je francuski trener.

Venger je rekao da želi da njegova ekipa u 2017. ostvari bolje rezultate nego prethodne godine, u kojoj nije osvojila nijedan trofej.

Razočaran sam jer smo osvojili drugo mesto i nismo uspeli da osvojimo kup koji smo želeli. Uveren sam da je ekipa napredovala u 2016. godini, ali nedovoljno da osvoji titulu, ili da se nadje u borbi za Premijer ligu. Nivo u Premijer ligi je veoma dobar, liga je napeta i teško je u svakoj utakmici. Moramo da napredujemo, a plasirali smo se u nokaut fazu Lige šampiona i još smo u gornjem delu tabele u Premijer ligi„, naveo je Venger.

Beta