Klivlend pobedio Boston, Memfis bolji od Oklahome

Košarkaši Klivlenda pobedili su noćas Boston sa 124:118 i ostvarili 11. pobedu u poslednjih 13 utakmica u NBA ligi.

Šampione NBA lige do pobede su predvodili Kajri Irving sa 32 poena, pet skokova i 12 asistencija, Kevin Lav sa 30 poena i 15 skokova i Lebron Džejms sa 23 poena, osam skokova i 11 asistencija.

Kavalirsi su vodili sa 20 poena u trećoj četvrtini, ali je Boston uspeo da preokrene i u poslednjih dva minuta u tri navrata je vodio sa poenom razlike. Medjutim, Irving je zatim postigao četiri poena a Klivlend je uspeo da se odbrani u poslednje 53 sekunde. Irving je posle toga povredio tetivu, ali povreda nije ozbiljna.

Ajzea Tomas bio je najefikasniji u ekipi iz Bostona sa 31 poenom i devet asistencija, a Ejveri Bredli dodao je 23 poena.

Memfis je pobedio Oklahomu sa 114:80. Mark Gasol predvodio je Grizlije do pobede sa 25 poena i osam skokova, a Zek Rendolf postigao je 21 poen.

Memfis je potpuno iskoristio isključenje najboljeg strelca lige Rasela Vestbruka i ubedljivom razlikom pobedio Oklahomu. Vestbruk je sredinom treće četvrtine isključen pošto je dobio dve tehničke greške. U tom trenutku Memfis je već imao dvocifrenu prednost, koja je u četvrtoj četvrtini iznosila i 37 poena.

Vestbruk je utakmicu završio sa 21 poenom i pet skokova, a Enes Kanter postigao je 19.

Košarkaši Dalasa pobedili su Los Andjeles Lejkerse sa 101:89 i ostvarili 12. uzastopnu pobedu u medjusobnim duelima. Vesli Metjuz bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena, Harison Barns postigao je 17 poena uz devet skokova, a Dvajt Pauel i Devin Haris dodali su po 14.

Džulijus Rendl postigao je 18 poena, a Nik Jang 17 za Lejkerse, koji su imali 15 izgubljenih lopti, isto koliko i asistencija.

Finiks je pobedio Toronto sa 99:91 i ostvario drugu pobedu u poslednjih osam utakmica, Juta je bila bolja od Filadelfije sa 100:83 i nanela joj 24. poraz, dok je Šarlot pobedio Majami sa 91:82 i ostvario  peti trijumf u poslednjih osam mečeva.

 

Beta