BEOGRAD, GRAD GDE PADAJU ŠAMPIONI EVROPE: Moćna Zvezda srušila i CSKA!

Crvena Zvezda nastavila je sa dobrim partijama i pobedila prošlogodišnjeg osvajača Evro Lige rezultatom 78:67!

Zvezdina odbrana je još jednom bila perfektna, prvak Evrope nikako nije uspevao da se snađe u napadu, a takva igra otvarala je domaćinu kontranapade. Crvena Zvezda je već u prvoj četvrtini povela sa 13 razlike (13:0) i na taj način pokazala šampionima da se neće baš lepo provesti ove večeri u Pioniru.

Odličnom odbranu košarkaši Zvezde sveli su najbolji napadački tim Evrolige (90 poena u proseku) na nestvarnih 67 poena i u potpunosti zaustavili najjaču osnovicu CSKA Miloš Teodosić – Nando De Kolo, koji su zajedno dali osam koševa.

CSKA je, posle -13 na kraju prve deonice, prišao na četiri poena zaostatka u 14. minutu (34:30), ali Zvezda na krilima Marka Gudurića pravi veliku seriju 12:0 i mirno odlazi na odmor.

U nastavku se očekivala reakcija kosarkaša CSKA, što i događalo u nekoliko navrata, najviše zahvaljujući trojkama Andreja Voronceviča, ali je ekipa Dejana Radonjića uspevala da održava šest/sedam poena prednosti.

Kada se lomilo, Gudurić i Nejt Volters preuzeli su odgovornost i trasili put ka novoj velikoj pobedi u Areni, za prvi poraz CSKA od Crvene zvezde posle osam međusobnih duela.

Beogradski klub je zabeležio sedmu pobedu, dok je ekipi CSKA ovo bio tek treći poraz u 15 utakmica Evrolige. U narednom kolu, Crvena zvezda gostuje Žalgirisu 6. januara, dok CSKA istog dana gostuje Real Madridu.

 

CRVENA ZVEZDA – CSKA 78:67
/27:14, 21:20, 16:22, 14:11/

Beogradska arena;
Gledalaca: 18.847
Sudije: Gonzales Garsija (Španija), Mogulkoč (Turska), Romano (Izrael)

CRVENA ZVEZDA: Volters 9, Dangubić 7, Mitrović 2, Lazić 2, Dobrić, Simonović 14, Rakićević, Dženkins 11 (6as, 6uk), Gudurić 9, Jović 6, Kuzmić 16 (10sk), Bjelica 2.
CSKA: De Kolo 6, Teodosić 6, Ogastin 3, Fridzon 2, Džekson 10, Antonov 2, Voroncevič 21, Higins, Kulagin, Hrijapa, Kurbanov 8, Hajns 9.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!