CRNO-BELI ISPUSTILI TRIJUMF: Partizan se iz Hanovera vraća sa bodom!

Vaterpolisti Partizana odigrali su nerešeno sa Hanoverom 12:12 (4:3, 3:0, 3:4, 2:5) u trećem kolu Grupe B Lige šampiona.

Partizan je tokom gotovo celog meča držao sve konce u svojim rukama. Vodio je šest minuta pre kraja sa 12:7, a onda se u završnici borio da sačuva bod.

Hanover je „topio“ prednost Partizana, a na 56 sekundi pre kraja Draško Brguljan je izjednačio na 12:12. U poslednjoj akciji na utakmici, Hanover je osam sekundi pre kraja dobio još jednog igrača više, ali crno-beli nisu dozvolili rivalu da uputi šut ka golu i meč je završen bez pobednika.

Uz petostrukog strelca Ognjena Stojanovića golove za Partizan postigli su i Đorđe Lazić (tri), Nikola Jakšić (dva), Radomir Drašović i Filip Radojević po jedan. Kod domaćih najefikasniji, sa četiri pogotka, bio je Aleksandar Radović.

– Čestitam dečacima iz ekipe Partizana na sjajnoj igri. Kažem dečacima, deci, jer oni su u proseku stari 19 godina. Za mene su oni pobedili u ovoj utakmici – rekao je trener Partizana Zoran Milenković posle meča.

On je naveo da je njegova ekipa odigrala odličan meč protiv mnogo jače i iskusnije ekipe.

– Partizan je zaslužio pobedu, ali ova utakmica je pokazala da ljudi iz vrha svetskog i evropskog vaterpola treba da razmisle u kom pravcu ovaj sport ide – rekao je Milenković, koji je bio razočaran suđenjem.

Crno-belima je ovo bio prvi bod u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, dok je Hanover upisao drugi remi, uz jedan poraz.

Beta