VEČE KADA JE SRBIN UNIŠTIO DALAS: Monstruozna partija Nikole Jokića koja će se dugo prepričavati (VIDEO)

Srpski reprezentativac Nikola Jokić imao verovatno najbolje veče od kada igra u NBA ligi.

On je u pobedi svog Denvera nad Dalasom od 117:107 postigao neverovatnih 27 poena, a uz to dodao i po 15 skokova i 9 asistencija, tako da mu je falilo samo još jedno uspešno dodavanje za tripl-dabl. Imao je i odličan procenat šuta iz igre, 13/17 Jokić je izjednačio rekord karijere, a zanimljivo je da je prošle nedelje baš protiv Dalasa postigao takođe 27 poena, samo je tada njegov tim izgubio. Odigrao je najviše minuta od svih igrača Denvera, 38. Ovom partijom srpski košarkaš je još jednom pokazao svima da ga čeka veoma uspešna karijera u najjačoj ligi sveta, i da polako izrasta u pravog ol-star igrača. Nagetsi su tako na krilima Jokića stigli do trećeg trijumfa u nizu i sada se nalaze tik ispod mesta koje vodi u plej-of.

Jokić nije bio jedini Srbin na terenima NBA lige ove večeri. Boban Marjanović odigrao je sedam minuta u ubedljivom porazu Detroita od Čikaga, bilo je 113:82 za Bulse. Srpski centar postigao je šest poena, a uz to je dodao dva skoka, dve blokade i jednu ukradenu loptu. Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Džimi Batler sa 19 poena, a dabl-dabl partiju imao je Ražon Rondo koji je postigao 1o poena i upisao 14 asistencija. U timu Detroita istakao se Leuer sa 16 poena.

Najslabije veče imao je Nemanja Bjelica. Njegova Minesota pobedila je Finiks sa 115:108, ali srpski košarkaš nije uspeo da se upiše u strelce za 13 minuta. Za to vreme sakupio je jedan skok i dve asistencije, a iz igre je šutirao 0/2. Karl Entoni Tauns je odigrao perfektnu partiju u pobednčkoj ekipi, imao je dabl-dabl učinak sa 28 poena i 15 skokova, pored njega veoma dobar je bio i Vigins sa 26 poena. U poraženom timu bolji od ostali bio je Erik Bledso sa 27 koševa.

U ostalim utamkicama Atalanta je poenima Milsapa 12 sekundi pre kraja, savladala Oklahomu u gostima sa 110:108. Šroder je predvodio Houkse sa 31 poenom, a junak Milsap je dodao 30. Kod Tandera najbolji je bio Vestbruk, on je još jednom odigrao dabl-dabl partiju, ubacio je čak 46 poena i imao 11 skokova i 7 asistencija. Indijana je takođe stigla do pobede košem u poslednjim sekundama. Pejsersi su pobedili Vašington sa 107:105, a odlučujuće poena postigao je Jang. Kod pobednika najbolji je bio Pol Džordž sa 27 poena, 23 je dodao Tig, a 20 Majls Tarner. U ekipi Vizardsa 22 poena dao je Bredli, Gortat je završio na koti od 21, a 19 je ubacio Džon Vol, koji je imao i 10 asistencija.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!