CRNO-BELI JUNACI: Partizan bez pola tima i trenera srušio Poljake

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima posle produžetku Zjelonu Goru sa 81:80 (18:20, 12:15, 18:19, 20:14, 13:12), u 10. kolu Lige šampiona.

Partizan je igrao bez prvog trenera Aleksandra Džikića, kao i četvorice košarkaš, a svi su izostali iz zdravstvenih razloga. Crno-beli nijednom nisu vodili, ali gosti ni u jednom trenutku nisu vodili dvocifrenom razlikom.

Partizan je u poslednjoj četvrtini u nekoliko navrata prilazio na poen ili dva zaostatka, i nije iskoristio priliku da povede, ali je košem Stefana Birčevića dve sekunde pre kraja došao do izjednačenja i produžetka.

Najefikasniji u Partizanu bio je Stefan Birčević sa 19 poena i 11 skokova. Branislav Ratkovica završio je utakmicu sa 16 poena, 10 asistencija i šest skokova. Junak pobede možda je bio Adin Vrabac, koji je završio utakmicu sa 16 poena i četiri skoka.

Vrabac je za tri šutirao 3/3, a onda je u produžetku dao koš iz daljine za izjednačenje, pa onda za pobedu dve i po sekunde pre kraja.

Uroš Luković je dodao 13 poena i osam skokova, a Vilijam Hečer devet poena.

Najefikasniji u Zjelonoj Gori bio je Lukaš Košarek sa 17 poena, dok je Vladimir Dragičević doprineo sa 14 pobeda i 10 skokova.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

Beta