LIGA ŠAMPIONA: Ludogorec odveo Arsenal na prvo mesto, Dinamo Kijev uništio snove Bešiktašu, pobeda Bajerna nad Atletikom (VIDEO)

Odigrano je osam mečeva poslednjeg šestog kola grupne faze Lige šampiona.

Bilo je puno čudnih rezulata, ali krenimo redom, od grupe A.

Arsenal je posle godina i godina muke izvojevao prvo mesto u grupi. Ekipa Arsena Vengera savladala je u gostima Bazel sa 4:1. Junak trijumfa bio je Lukas Perez koji je postigao het-trik, a u strelce se još upisao i Aleks Ivobi.

PSŽ je propustio priliku da sa čeone pozicije čeka žreb za osminu finala. Parižani su samo trebali na Parku prinčeva da pobede Ludogorec, ali nisu uspeli. Bugari su stigli do boda, bilo je 2:2, sa kojim su se plasirali u Ligu Evrope. Zvezdin dželat je poveo u 15. minutu pogodkom Misđana. Kavani je u 61. poravnao na 1:1., ali je samo osam minuta kasnije tim iz Razgrada ponovo stigao do prednosti, ovoga puta strelac je bio Vanderson. Konačan rezultat postavio je Di Marija u drugom minutu nadoknade. Na kraju stanje u grupi je sledeće, prvi je Arsenal, drugi je PSŽ, Ludogorec će u Ligu Evrope, a od takmičenja na starom kontinentu se oprašta Bazel.

Grupa B je bila još zanimljivija, ali i čudnija od prethodne. Fudbaleri Bešiktaša igrali su u gostima protiv Dinama iz Kijeva, trebala im je pobeda, a u krajnjem slučaju i samo jedan bod. Oni ne da nisu stigli do pozivitnog rezultata, već su put Istanbula ispraćeni sa ŠEST golova u njihovoj mreži. Kijevljani su tako upisali prvi trijumf ove sezone u LŠ, ali im on nije bio dovoljan da se nađu bar na trećoj poziciji. Strelci su redom bili Besedin, Jarmolenko, Bujalski, Gonzalez u prvom poluvremenu, dok su u nastavku gol Bešiktaša pogodili Sidorčuk i Moraeš. Turski tim je utakmicu završio sa 9 igrača, pošto su crvene kartone dobili Bek i Abubakar.

U drugom meču grupe Napoli je u gostima savladao Benfiku sa 2:1 i tako stigao do prvog mesta, dok će Portugalci u nokaut fazu sa pozicije broj dva. Sve golove videli smo u poslednjih pola sata. Napolitanci su do vošstva od 2:o stigli preko Kaljehona i Mertensa, dok je Himenez uspeo samo da ublaži poraz. Da rezimiramo Napoli je osvajač ove grupe, Benfika je prvi pratilac, dok je Bešiktaš posle debakla pao na treće mesto, poslednji je Dinamo Kijev.

U grupi C, Barselona je potvrdila prvu poziciju ubedljivim trijumfom nad Borusijom Menhengladbah od 4:0. Mesi je postigao jedan gol, i tako je propustio šansu da obori rekord Kristijana Ronalda po broju pogodaka u grupnoj fazi takmičenja. Ipak, Argentinac nije bio glavni glumac na ovom meču, to mesto pripada Ardi Turanu koji je postigao het-trik.

U drugoj utakmici Mančester Siti i Seltik odigrali su 1:1. Oba gola videli smo u prvih 8 minuta, Seltik je poveo preko Robertsa, a Ihenačo je doneo izjednačenje Sitiju. Kao što je već odavno poznato Barselona je završila na prvom mestu, Građani su drugi, dok će u Ligu Evrope Menhengladbah. Škoti su zauzeli poslednje mesto.

I za kraj grupa D u kojoj su prva dva mesta već bila poznata i pre ovog kola.

U derbi meču Bajern je sa 1:0 savladao Atletiko Madrid, jedini strelac na utakmici bio je Levandovski u 28. minutu. Ovaj poraz neće teško pasti Jorgandžijama, pošto su već u prošlom kolu obezbedili prvo mestu, dok će Bajern morati da se zadovolji drugom pozicijom.

PSV i Rostov su jedini večeras odigrali meč bez golova, 0:0. Holanđani su tako propustili priliku da pobedom izbore Ligu Evrope, pa će u nešto slabije takmičenje sa treće pozicijie otići Rostov.