DŽIKIĆ: Stiže nam Ludviznurg koji je vezao pet pobeda!

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da ekipa Ludvigzburga u Beograd na meč 8. kola FIBA Lige šampiona dolazi u odličnoj formi i upozorio na kvalitet Klifa Hemondsa.

„Ludvigzburg nam dolazi sa pet vezanih pobeda u ovom takmičenju, drugi su u grupi. Napravili su nekoliko promena, doveli su odličnog organizatora igre Hemondsa, koji je najbolji asistent lige i vrlo iskusan igrač. Njihov stil igre je onakav kakav bi se očekivao od sastava sa 10 Amerikanaca – brza atletska košarka u svim fazama igre, uz vrlo dobar šut za tri poena i nekoliko igrača koji su realna pretnja po koš sa centarskih pozicija“, rekao je Džikić za klupski sajt.

Plejmejker Partizana Vilijam Hečer očekuje veoma težak meč i ističe da ekipa mora da bude skoncentrisana svih 40 minuta.

„Naš protivnik se nalazi u dobroj seriji rezultata, sigurno je će pokušati da nametne ritam koji njima odgovara. Sa druge strane, mi ćemo pokušati da budemo na maksimumu. U svakom trenutku želimo da zadržimo fokus i da nastavimo da idemo napred“, rekao je Hečer.

Utakmica 8. kola E grupe FIBA Liga šampiona između Partizana i Ludvigzburga igra se sutra od 18 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Tanjug