MINIMALAC ZVEZDE NA „KROVU“: Golčina Anđelkovića dovoljna za tri boda (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na gostovanju Voždovac sa 1:0 u 19. kolu Super lige Srbije.

Jedini gol na utakmici postigao je Dušan Andjelković u 54. minutu iz slobodnog udarca.

Zvezda je ovom pobedom, makar do večeras, uvećala bodovnu prednost na tabeli Super lige Srbije i sada ima 48 bodova, devet više od Partizana i Vojvodine koji svoje mečeve igraju od 18, odnosno 17 časova. Voždovac je 10. sa 21 bodom.

Prvo poluvreme utakmice na krovu Tržnog centra Stadion na Dušanovcu pred oko 1.500 gledalaca nije donelo mnogo uzbudjenja.

Zvezda je u prvih 45 minuta imala inicijativu, ali nije stvorila nijednu pravu šansu, dok je Voždovac s druge strane čekao priliku iz kontranapada.

U devetom minutu domaćin je imao najbolju priliku da dodje do prednosti, ali Stefan Dražić u situaciji jedan na jedan šutirao pored gola Filipa Manojlovića.

Zvezda je u istom ritmu nastavila i u drugom poluvremenu, ali opet u uvodnim minutima nije uspela da dodje do prilike. Ekipa Miodraga Božovića je ipak u 54. minutu stigla do prednosti, a strelac je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara bio Andjelković.

Crveno-beli su u nastavku utakmice sve više pritiskali rivala, a u 68. minutu umalo su duplirali prednost, ali je pokušaj Predraga Sikimića sa oko 15 metara završio malo preko gola.

Imala je Crvena zvezda i u 80. minutu dobru priliku, ali Zoran Popović je odbranio šut Slavoljuba Srnića sa oko 10 metara desno iskosa.

Zvezda će u narednom kolu 10. decembra na svom stadionu dočekati Radnički iz Niša, dok će Voždovac gostovati Metalcu u Gornjem Milanovcu.

Beta