KAKVE UTAKMICE: Neverovatnih 12 golova u Dortmundu, Real se ponovo mučio sa Sportingom, Juventus slavio u Sevilji (VIDEO)

Luda noć u Ligi šampiona je gotova.

Krenimo od najneverovatnije utakmice, one između Borusije Dortmund i Legije iz Varšave, u kojoj smo videli neverovatnih 12 golova. Nemci su slavili sa 8:4, što je više vaterpolo rezultat nego fudbalski. Prijović je doveo goste u vođstvo u 10. minutu. Ipak, domaćin za samo 10 minuta postiže tri gola, dva je dao Kagava, a jedan Sahin. Prijović drugim golom na meču u 24. minutu smanjuje na 3:2. Do kraja prvog dela Dortmund postiže još dva gola, ovoga puta strelci su Dembele i Rojs. Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u drugom poluvremenu. Borusija je drugim golom Rojsa povela sa 6:2, a pet minuta kasnije Kucarčik postiže treći gol za Legiju, asistirao mu je Radović. Paslak je u 81. minutu uvećao na 7:3, a poslednji gol za Poljake postigao je Nikolić u 83, još jednom je asistirao Radović. Konačan rezultat postavio je trećim golom Marko Rojs. Ovim trijumfom Borusija je ostala na prvom mestu, dok je Legija zakucana za dno.

Real Madrid se ponovo namučio sa Sportingom. Baš kao u Madridu i u Lisabonu je bilo 2:1 za Kraljeviće. Varan je doneo prednost Zidanovom timu na asistenciju Ronalda u 29. minutu. Domaćin je pocrveneo u 64. minutu kada je Pereira zbog nesportskog ponašanja dobio direktan crveni karton. Ipak, to nije predstavljalo problem Sportingu da izjednači golom Silve sa bele tačke u 80. minutu. Važna tri boda Realu doneo je Benzema u 87. minutu. Ovom pobedom Madriđani su ostali u trci za prvo mesto u grupi, dok je Sporting treći i više nema šanse za prolaz dalje.

Juvetnus je posle preokreta pobedio Sevilju u Andaluziji sa 3:1. Domaćin je poveo već u 9. minutu golom Parehe. Sevilja je zbog dva žuta Vaskeza ostala sa igračem manje u 36. minutu. Juve je to iskoristio do kraja poluvremena, pa je golom Markizija sa bele tačke izjednačio na 1:1. Torinska dama je u preostalih 45 minuta postigla još dva gola i upisala važan trijumf. Golove smo videli u poslednjih nekoliko minuta, Bonući je u 84. pogodio za 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Mandžukić u 94. minutu. Juventus je sada prvi na tabeli sa bodom više od Sevilje.

U drugom meču ove grupe Lion je jedva stigao do pobede protiv Dinama u Zagrebu, bilo je 1:o. Jedini gol na utakmici videli smo u 72. minutu, a postigao ga je Lakazet. Olimpik je ovom pobedom ostao u trci za drugu poziciju, dok je Dinamo i dalje bez bodova.

Monako je na svom terenu savladao Totenhem sa 2:1 i tako obezbedio prvo mesto u grupi. Kneževi su u prvom poluvremenu promašili penal u 11. minutu, neprecizan je bio Falkao. Sparsi su u prvih 45 minuta imali veći posed lopte, ali ni jedan udarac ka golu rivala. Monako je do zaslužene prednosti stigao u 48. minutu, kada je Sidibe savladao Ljorisa. Ipak, Totenhem samo četiri minuta kasnije dolazi do poravnanja, precizan sa bele tačke bio je sve bolji Hari Kejn. Međutim, samo 60 sekundi kasnije Monako ponovo vodi, strelac je Lemar. Ovo je bio i poslednji gol na utakmici, pa su Kneževi osigurali prvu poziciju u grupi, dok će Totenhem samo čudo odvesti u drugu fazu takmičenja.

Lester je na svom stadionu potrvdio prvu poziciju u grupi. Ekipa Klaudija Ranijerija savladala je sa 2:1 Klub Briž. Šampion Engleske je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Okazakija i Mahreza sa bele tačke. Utešni gol za Belgijance postigao je Izilerdo u 52. minutu. Lester je ubedljivo prvi sa 13 bodova, a Briž je na dnu bez i jednog pozitivnog rezultata.

Jedini meč na kome nismo videli ni jedan gol bio je onaj u Danskoj. Kopenhagen i Porto odigrali su 0:0. Ovaj bod više odgovara klubu iz Lisabona pošto pred poslednje kolo ima dva poena više od večerašnjeg rivala.