SAMO DESET GOLOVA NA ŠEST MEČEVA: Remi u Londonu, laganica Barselone, Atletiko osigurao prvo mesto (VIDEO)

Završeno je i poslednjih šest utakmica petog kola grupne faze Lige šampiona.

Krenimo od grupe A. U derbi meču Arsenal i PSŽ odigrali su nerešeno 2:2. Parižani su poveli golom Kavanija, a u poslednjim minutima prvog poluvremena izjednačio je Žiru sa bele tačke. Tobdžije stižu do preokreta autogolom Veratija u 60. minutu. Konačan rezultat postavio je novim autogolom na utakmici Ivobi. Ovaj bod više odgovara Arsenalu, pošto su timovi izjednačeni sa 13 bodova, ali tim Arsena Vengera ima bolju gol razliku.

U drugoj utakmici ove grupe Ludogorec i Bazel odigrali su bez golova 0:0, i jedan i drugi tim imaju dva osvojena boda.

Grupa B nam je od 20:45 donela meč Napolija i Dinamo Kijeva, u kom nije bilo pobednika, ali ni golova, 0:0. Italijani su sada na deobi prve pozicije sa Benfikom i imaju osam bodova, dok je ukrajinski predstavnik poslednji i ima samo dva poena.

Barselona je pobedom protiv Seltika u gostima od 2:o osvojila prvo mesto u grupi C. Golove za ekipu Luisa Enrikea postigao je Leo Mesi, po jedan u oba poluvremena. U prvom je bio precizan u 24., a u drugom je pogodio sa bele tačke u 55. Ovim porazom Seltik se oprostio od evropskih takmičenja.

Borusija Menhengladbah i Mančester Siti odigrali su prijateljskih 1:1. Obe ekipe su zadovoljne sa ovim rezultatom, Nemci su osigurali treće mesto i Ligu Evrope, a Siti drugu poziciju i nokaut fazu Lige šampiona. Borusija je povela golom Rafaela u 26. minutu, a konačan rezultat postavio je  Silva u prvom minutu nadoknade prvog dela igre. U drugih 45 minuta nismo videli golove, ali smo videli po crveni karton na obe strane. Kod domaćina isključen je Štindl, a kod gostiju Fernandinjo. Aleksandar Kolarov odigrao je još jednu dobru utakmicu u dresu Građana.

I poslednji meč za večeras je onaj između Atletiko Madrida i PSV. Ekipa Čola Simeonea uspela je da se oporavi od ubedljivog poraza u gradskom derbiju, te je slavila sa 2:o. Sve pogodke videli smo u drugom poluvremenu. Gameiro je otključao bravu Holanđana u 55, a deset minuta kasnije konačan rezultat postavio je Antoan Grizman. Jorgandžije su sa ova tri boda osigurala prvu poziciju u grupi, dok je pred holandskim šampionom težak zadatak da izbori Ligu Evrope, pošto će u poslednjem kolu morati da pobede Rostov.