TUŽAN ZAVRŠETAK SEZONE: Novak kasno upalio, Marej ostaje broj 1

Endi Marej će ostati prvi teniser sveta. Britanac je u finalu završnog mastersa u Londonu pobedio Novaka Đokovića sa 2:o (6:3, 6:4) posle 104 minuta igre.

Britanac je odigrao meč na veoma visokom nivou, te je potpuno zasluženo stigao do pobede. Đoković je samo u uvodnim gemovima prvog seta bio bolji rival, ali to nije iskoristio da dođe makar do brejk šanse.

Marej je prvi set rešio u svoju korist tako što je napravio jedan brejk, u osmom gemu. Set je trajao 47 minuta.

U drugom setu Britanac je silovito započeo, oduzeo je dva puta servis Novaku, pa je poveo sa 4:1. Tada se srpski teniser probudio. Po prvi put je napravio brejk, pa je smanjio na 4:3. Do kraja meča nije imao ni sreće ni snage da napravi još jedan krupan korak ka preokretu, pa je Marej sa 6:4 osvojio drugi set posle 57 minuta igre.

Na kraju ostaje nam da čestitamo Endiju na pobedi i ostanku na prvom mestu, a da Novaku poželimo da od Australijen opena krene u nove pobede i ekspresno se vrati tamo gde mu je mesto.!

TOK MEČA:

Prvi je servirao Marej, koji je meč započeo duplom servis greškom. Ipak, uspeo je da ga osvoji i povede sa 1:0, iako je u međuvremenu napravio još jednu duplu servis grešku. Za razliku od Endija, Novak je ekspresno bez igzbuljenog poena osvojio gem na svoj servis, 1:1. Britanac je dobro započeo treći gem sa tri uzastopna poena. Novak je stigao do 40:30, ali MArej dobrim servisom stiže do 2:1. Đoković je nastavio da dominira na u gemu u kome servira. Ponovo ga je osvojio sa nulom, 2:2. Marej i treći put u nizu dobija gem u kome gubi dva poena, 3:2. Usledio je jako težak gem za našeg tenisera. Marej je propustio dve brejk lopte, pa je Novak stigao do 3:3. Još jedan dobar gem za Endija, koji sada vodi sa 4:3. Ono što je Britanac propustio u šestom, nije u osmom gemu. Stigao je prvi do brejka, ovoga puta iskoristio je prvu šansu, pa vodi sa 5:3 i servira za prvi set. Đokovič je uzeo prvi poen u narednom gemu, ali je Endi vezao četiri poena i stigao do prvog seta, 6:3.

Nažalost, Endi Marej na samom startu drugog seta pravi novi brejk. Dugo je trajao ovaj gem, ali je Britanac ipak uspeo da stigne do velike prednosti, 1:0. Svetski broj jedan je još jednom ekspresno došao do gema, pa je sada 2:o. Konačno posle pet za redom izgubljenih gemova, Novak stiže do jednog, i smanjuje na 2:1. Endi je osvojio i treći gem u drugom setu. Đoković je pri rezultatu 30:15 imao zicer, ali je loptu poslao u mrežicu, pa je Marej lagano priveo gem kraju za vođstvo od 3:1. Još jedan loš gem za Novaka na njegov servis. Britanac je stigao do još jednog brejka i sada vodi sa ubedljivih 4:1. KOONAČNO. Nole prvi put u meču oduzima servis rivalu u vraća se u meč, 4:2. Nema šta, Đoković je ubacio u sedmu brzinu, još jedan savršen gem, Marej sada ima prednost od samo 4:3. Marej prekida Novakovu mini seriju i stiže do 5:3. Đoković servira za opstanak u meču. Lepo je odigrao srpski teniser u devetom gemu, pa je veoma brzo smanjio na 5:4. Endi po prvi put servira za pobedu. Nažalost, Endi Marej stiže do možda i najveće pobede u karijeri. Britanac je iskoristio treću meč loptu i tako stigao do pobede na završnom turniru u Londonu, a što je još važnije i do ostajanja na prvom mestu.

1 Comment on "TUŽAN ZAVRŠETAK SEZONE: Novak kasno upalio, Marej ostaje broj 1"

  1. E sada da se svi malo odmorimo.Dosta je bilo psihoanalize, gatanja i gurua.u tenisu se dobija i gubi, ali je tužno kad se izgubi od jednog dosadnog tenisera koji jednostavcno udara loptu kao na treningu.ON je odigrao svoju igru a uplašeni Novak umesto da krene u ofanzivu pa šta bude bio je uplašeni posmatrač svoje najgore igre u godini.Nadamo se da če sada biti bolje kada se Novak odmori od nas i mi od njega uz konstataciju da naša lkjubav prema njemu ostaje ista kao i pre.

Comments are closed.