MUSLIN: Protiv Ukrajine će svi dobiti šansu da se dokažu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin najavio je danas da će u prijateljskom duelu u Harkovu protiv Ukrajine šansu pružiti igrači koji nisu mnogo igrali tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

„Želim da proverimo sve igrače, vidimo njihovu motivaciju i naravno, kako mogu da se uklope u novi sistem igre koji forsiramo od prvog dana zajedničkog rada. Imamo igrače koji su gotovo stalno pozivani, ali su imali malu minutažu i sada je dobra prilika da se pokažu i uvere me da mogu da računam na njih“, rekao je Muslin po dolasku u Harkov, prenosi sajt FS S.

Kako je naveo, Ukrajina je kvalitetan protivnik, ali pobeda je uvek cilj srpske reprezentacije.

„Uvek insistiram na pobedi, tako ćemo da igramo i protiv Ukrajine. Nema nikakvog opuštanja, bez obzira što je na papiru prijateljska utakmica. Moramo da se navikavamo na pobede, a mene raduje da momci prihvataju takav stav. Postajtajemo pobednici, a to sada očekujem i od igrača koji će dobiti priliku protiv Ukrajine“.

Selektor ne krije da je zadovoljan reakcijom javnosti posle remija sa Velsom 1:1 u Kardifu.

„Mislim da dosadašnjim radom i rezultatima vraćamo veru u naš fudbal. Kult reprezentacije je veoma važan i on se ponovo oseća. Želim da istaknem da sam veoma ponosan na igrače, na to kako se ponašaju, kako treniraju. Sve je bolje, iz treninga u trening“, zaključio je Muslin, uz konstataciju da je zadovoljan remijem u Velsu, ali i da je dug put do Mundijala u Rusiji.

Prijateljska utakmica između Ukrajine i Srbije igra se sutra od 20 sati.

Tanjug