MITAR UTIŠAO KARDIF: Srbija se iz Velsa vraća sa bodom (VIDEO)

Reprezentacija Srbije  odigrala je nerešeno 1:1 na gostovanju Velsu. Ovim bodom ostajemo na drugom mestu, i imamo osam poena, Vels je treći sa dva manje. Orlovi su odigrali jednu bledu utakmicu, pa na kraju moramo da budemo prezadovoljni rezultatom. Domaćin je poveo u 30. minutu. I ako je taj period pripao našem timu, usledila je kardinalna greška Nastasića, Kanu je dodao do Bejla, a ovaj snažnim udarcem po zemlji doveo Vels u vođstvo. Na izjednačenje smo čekalu dugo, dugo, dugo, ali je ono srećom došlo u 86. minutu. Geret Bejl je pogodio stativu, a u narednom napadu stigli smo do gola. Rukavina je sjajno centrirao, a Mitrović džinovskim skokom zakucao loptu u mrežu Henesija, čime je postavio konačan rezutat.

Ovo je bio 12 meč našeg nacionalnog tima protiv Velsa, i 12. meč u kome ne znamo za poraz od ostrvskog rivala.

Srbija u narednom kolu gostuje Gruziji, što će biti možda i presudan meč za nastavak kvalifikacija. Vels dočekuje Irsku, i moraće da juri sva tri boda.

TOK MEČA:

U prvih nekoliko minuta utamice klasično ispitivanje snaga na terenu. Monotonost je prekinuo Bejl udarcem daleko preko gola u 10. minutu. Prva velika šansa za Srbiju, Kostić je izveo korner, a Bane Ivanović tukao glavom, nažalost loptu je sa gol linije izbio Tejlor, pa nije bilo promene rezultata. U 22. minutu novi dobar napad našeg tima, Matić je sjajno oduzeo loptu na polovini Velsa i uposlio Kostića, koji je šutirao pored gola sa nekih 20-ak metara. Dobar period Orlova, beležimo pokušaj Tadića, kojeg je izblokirao Vilijams. Vels vodi od 30. minuta. Nastasić je pogrešio u poslednjoj trećini, Robson Kanu mu je oteo loptu i dodao do Bejla, koji je rezantnim udarcem savladao Stojkovića. Dva minuta kasnije nova šansa za domaćina, Kanu šutira glavom pored gola. Prekid utakmice zbog udarca koji je dobio Tadića. Njega je kopačkom u glavu šutnuo Tejlor, pa je srpski maestro završio sa krvavim licem. Bomba Nemanje Matića u 45. minutu, sjajna odbrana Henesija. U prvom minutu nadoknade, Nastasić dobija žuti karton zbog oštrog faula nad Remzijem.

Prvi pokušaj u drugom poluvremenu imali su Velšani. Bejl je iz velike udaljenosti šutirao iz slobodnjaka, ali je Stojković bio na mestu. Usledio je dugačak period bez ikakvih bitnih dešavanja na terenu. Prva izmena u Srbiji, Katai menja neprimetnog Kostića. Naši su zaigrali nešto bolje, ali su i upropastili nekoliko veoma dobrih napada. U 85. minutu sve je moglo da bude rešeno, Bejl je pogodio stativu. U sledećem napadu SMO IZJEDNAČILI, MITROVIĆ JE DŽINOVSKI SKOČIO I SAVLADAO HENESIJA. Konačno je Rukavina poslao upotrebljiv šut i tako upisao asistenciju. Tri minuta nadoknade će se igrati. Do kraja utakmice promene rezultata nije bilo, pa Orlovi zadovoljniji odlaze iz Kardifa.